Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu pune biciul pe Rafila și CNAS: premierul cere un plan rapid în domeniul sănătății (surse)

F. P.
ciolacu la guvern

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat un plan cât mai rapid pentru o evidență mai clară a serviciilor medicale, inclusiv a concediilor, precizează surse politice pentru stiripesurse.ro.

Premierul a cerut ministrului sănătății, Alexandru Rafila, și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să prezinte cât mai repede un plan cu privire la cardurile de sănătătate. Fiecare român ar trebui să aibă un card de sănătate încă de la naștere, precizează sursele apropiate discuțiilor.

Scopul modificărilor cerute de premierul Ciolacu ar fi o evidență mult mai clară a serviciilor medicale pentru minori și nu numai. În plus, s-ar obține informații exacte cu privire la concediile medicale, în condițiile în care România este „campioană” europeană în acest domeniu.

Marcel Ciolacu, preocupat de numărul mare de concedii medicale

Premierul Marcel Ciolacu a atras atenția încă de la începutul lunii iulie că, în 2022, au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populaţie activă de 6 milioane de români, însemnând „vreo 140 de ani de nemuncă”, și că există „o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei”.

„Am aflat şi eu în şedinţa de guvern, aveam anumite semnale şi aştept un raport de la preşedinta CNAS... Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa. Vom face raportul public”, a spus premierul.

Şeful Executivului a precizat că „asta ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România”.  „Sunt oameni care au nevoie de concedii medicale, dar este evident că s-a abuzat de acest fenomen şi vă anunţ că este o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de euro. Este normal să faci analiză nu numai la CNAS, nu numai la felul cum se eliberează aceste concedii medicale. Nu sunt de acord să urmărim 6 milioane de oameni să îi căutăm pe acasă, pentru că nu e o abordare sănătoase la cap”, a completat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.