Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ciolacu vrea salariu minim diferențiat: 'Am discutat cu patronatele și sindicatele'

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la interviurile Digi24.ro, că a discutat cu patronatele și cu sindicatele despre introducerea unui salariu minim diferențiat.

Întrebat dacă de la 1 ianuarie 2024 mai crește salariul minim, prim-ministrul a răspuns:

  • „Dialogul pe care l-am avut cu patronatele și cu sindicatele nu a fost de creștere, toată lumea consideră că salariul minim trebuie crescut. Discuția a fost dacă venim, totuși, cu un salariu minim diferențiat. Și, repet, cred că este corectă abordarea și vor urma aceste dialoguri cu partenerii sociali”.
  • "Au venit şi mediul de afaceri, şi mi se pare corectă abordarea, au venit şi la tripartit, au fost şi sindicatele şi patronatele, totuşi să diferenţiem mărirea salariului minim pe economie pe categorii socio-profesionale şi cred că e o abordare corectă. E o abordare de bun simţ, un pic liberală, corect, dar e o abordare ancorată, de fapt, în economie. O să pornim acest dialog"

Majorare de la 1 octombrie

Ciolacu a precizat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă prin care salariul minim pe economie creşte de la 3.000 la 3.300 de lei şi o hotărâre prin care salariul minim în construcţii creşte de la 4.000 la 4.500 de lei.

"Mâine dau ordonanţă şi HG, o dată pentru mărirea salariului (minim) de la 3.000 la 3.300 şi HG pentru mărirea salariului (minim) în construcţii de la 4.000 la 4.500, astfel încât plătirea CASS nu va afecta nicio categorie. Ei erau exceptaţi de plătirea CASS şi nu vor fi afectaţi deloc de introducerea CASS", a explicat prim-ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.