Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai rapid: Evenimentele ne demonstrează că RO-ALERT este insuficient

playtech.ro
ro-alert

Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai rapid: Evenimentele ne demonstrează că RO-ALERT este insuficient

România trebuie să regândească sistemul RO-ALERT, astfel încât acesta să fie mult mai rapid, având vedere modificările climatice de fond care se petrec nu numai în ţara noastră, ci şi în întreaga lume, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului efectuează o vizită de lucru la Tulcea, în cadrul căreia a participat şi la o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă judeţean.

"Am avut o întâlnire cu tot grupul care constituie situaţiile de urgenţă, împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean. La Tulcea, ştim foarte bine, e un caz fericit. Chiar i-am felicitat pentru rapiditatea intervenţiei. E un lucru evident. Există modificări climatice de fond, nu de formă, nu numai în România, în întreaga lume. Avem un sistem RO-ALERT, un lucru foarte lăudabil, dar viaţa şi evenimentele ne demonstrează că este insuficient. De aceea, avem şi fonduri europene la dispoziţie să regândim la nivel naţional un sistem de alertă mult mai rapid. Fiindcă aici este marea problemă. Se întâmplă aceste evenimente într-un timp mult mai scurt decât se întâmplau şi cu o frecvenţă mult mai mare, categoric, decât se întâmplau până acum. A trebuit ca statul să găsească resursele şi sistemul cel mai adaptat. Categoric, aici, vorbim de ceva mult mai amplu prin satelit, ş.a.m.d. Dar nu sunt lucruri imposibile, pentru că, repet, este un fenomen care se regăseşte în întreaga lume şi mai ales în Europa", a declarat Marcel Ciolacu.

Pe agenda vizitei în judeţul Tulcea, premierul mai are programată o întrevedere cu autorităţile locale şi urmează să participe la inaugurarea investiţiei în modernizarea Portului turistic şi a Falezei "Ivan Patzaichin" din municipiul Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.