Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș a ajuns în SUA. Prima întâlnire oficială și programul vizitei

ciolos

Premierul Dacian Cioloş şi-a început duminică seara, la Detroit, vizita de lucru în Statele Unite ale Americii, primul punct din program fiind participarea la un dineu informal oferit de John Rakolta Jr., consul general onorific al României la Detroit, informează Agerpres.

Luni dimineaţă, premierul vizitează centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, unde are prevăzută o întâlnire cu ingineri români care lucrează pentru compania americană.

Vezi și: Cum arată soția lui Dan Condrea, cea care l-a identificat după îmbrăcăminte

Ulterior, Dacian Cioloş discută cu reprezentanţi ai unor companii americane în cadrul unui dineu de lucru, urmat de o întrevedere cu Mark Fields, CEO Ford Motor Company, la sediul central al companiei Ford. 

Legat de întâlnirile de la compania Ford, premierul preciza, înaintea vizitei, că aceasta este destinată încurajării companiei de a continua investiţiile în România. 

"O să am şi o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investiţiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiţia la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că şi în jurul acestui proiect de investiţii de la Craiova se mai pot dezvolta şi alte investiţii cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniţi din Statele Unite, cât şi parteneriate cu companii româneşti", susţinea Cioloş.

Vezi și: Vicepreşedintele Comisiei SRI ia atitudine, după moartea lui Condrea

În cursul după-amiezii de luni, prim-ministrul şi delegaţia oficială se vor deplasa la Washington, seara fiind prevăzut în program un dineu informal cu foşti ambasadori americani în Romania. 

În cadrul vizitei de lucru de patru zile în Statele Unite ale Americii, Dacian Cioloş va avea întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, şi alţi oficiali americani, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.