Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș a bătut cărare la toate grupările din Parlament. Un singur partid este evitat

Dacian Ciolos

Dacian Ciolos a reușit să facă un tur de forță și să se vadă cu toate partidele reprezentate în Parlament, dând semnalul unei împăcări generale între politiceni.

Până și Mișcarea Populară cu Traian Băsescu în frunte sau PND-ul lui Daniel Fenechiu dar și PSRO-ul lui Mircea Geoană, au bătut palma cu viitorul premier, ca să nu mai vorbim de UDMR, UNPR, ALDE, PSD sau PNL.

Un singur partid reprezentat în Parlament este evitat de premierul desemnat. Este vorba de Partidul România Unită al deputatului Bogdan Diaconu.

Acesta a lansat ieri  întrebări incomode despre trecutul lui Dacian Cioloș, una referitoare la posibilele sale legături cu serviciile secrete și alta cu privire la cetățenia franceză a acestuia. Ca urmare Anbasada Franței care inițial spune altceva a trebuit să facă public precizări în acest sens.

Pe plan politic însă, în timp ce celelalte partide din Parlament se pregătesc pentru o coabitare fericită și de lungă durată alături de nominalizatul lui Iohannis, PRU, care are doi deputați, s-a lansat într-o opoziție la fel de hotărâtă. Și, dacă până la căderea Guvernului Ponta exista o competiție cine să fie liderul opoziției, Traian Băsescu rivalizând în această calitate cu Alina Gorghiu și cu Bogdan Diaconu, prin coabitarea în care au intrat Mișcarea Populară și PNL pe mâna lui Cioloș, liderul naționalist rămâne singur în opoziție. Diaconu a acuzat de altfel ieri la România TV că noul premier va fi votat de un FSN lărgit, cu referire la felul în care toate partidele și-au dat mâna să susțină Guvernul propus de Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.