Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș intră în 'hora' PSD: Temele cu adevărat importante, ignorate din cauza răfuielilor politice

ciolos dragnea

Dacian Cioloș se alătură celor care comentează situația din PSD. Fostul premier avertizează că răfuielile politice țin ocupată agenda publică, în condițiile în care, la nivel european, se dezbat teme care vor influența decisiv evoluția României.

Vezi și: Pericolul țigărilor electronice: Producătorul iQOS, suspectat că măsluiește testele

„Acum câteva zile, Comisia Europeană a lansat o consultare publică despre viitoarele priorități de finanțare europeană după 2020: infrastructură, agricultură, crearea de locuri de muncă, cercetare și inovare, investiții și IMM-uri, securitate și apărare.

Politica agricolă comună – subvențiile pentru fermieri și fondurile de dezvoltare rurală, politica de coeziune – fondurile și prioritățile pentru marile proiecte de infrastructură și de dezvoltare regională și multe altele sunt în plin proces de reformă la nivel european.

Fiecare dintre aceste politici este crucială pentru dezvoltarea României.

Fiecare dintre aceste politici pare să fie complet ignorată de liderii majorității parlamentare din România. Vorba aceea, “Numai mâine nu-i poimâine” și România, prin guvernul ei, va asuma președinția Consiliului UE care va negocia cu Parlamentul european despre toate acestea, pe baza propunerilor legislative pe care Comisia europeană le pregătește acum, când guvernul nostru este din nou în criză politică.

N-am auzit în ultimul an despre vreo discuție a forurilor de conducere ale partidelor de guvernare despre vreunul dintre aceste subiecte.

N-am auzit de vreo dezbatere asupra priorităților politice europene ale PSD sau ALDE sau despre prioritățile României și cum le văd liderii acestor partide într-un context european.

În schimb, văd pregătiri intense, poziționări și ascuțirea săbiilor pentru un nou meci de box politic în PSD, o altă bătălie inutilă a orgoliilor și dorinței de putere, din cauza căreia pierd toți românii și pierde toată România. Măcar de s-ar clarifica apele în PSD, să știm și noi cine își asumă responsabilitatea guvernării.

Răfuielile politice nu țin însă loc tăcerii asurzitoare a Guvernului și a partidelor care formează majoritatea parlamentară pe teme europene, și nici nu compensează lipsa de substanță și oportunitățile pierdute de România”, scrie Cioloș pe Facebook.

Vezi și: Poftele îți transmit mesaje importante. Când este nevoie să mergi la medic?

Fostul premier anunță, alături de ce care cunosc bine aceste subiecte, „Platforma România 100 lucrează și va propune în perioada următoare câteva teme pe care le considerăm prioritare pentru viitorul european al României. E important să nu pierdem aceste momente de pregătire a deciziilor la nivel european, ca să nu spunem apoi că România a pierdut pentru că nu suntem iubiți la Bruxelles și nu pentru că a fost absentă sau fără substanță în momentele cheie.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.