Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș: Prima tranșă din creditul pentru R.Moldova depinde de reforme

dacian ciolos guvern

România va debloca prima tranșă din creditul de 150 milioane euro destinat Republicii Moldova doar dacă noul Guvern va prezenta "masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma", daca acesta va pastra parcursul pro-european, daca va discuta cu societatea civila si numai dupa vizita FMI la Chisinau, a anuntat, marti, premierul Dacian Ciolos, dupa o intrevedere la Guvern cu premierul moldovean Pavel Filip

Ciolos a spus ca Romania are in vedere, in prima faza, un sprijin "de urgenta" pentru R.Moldova. "Analizam posibilitatea sa venim cu un anumit sprijin pentru anumite produse de minima necesitate, un sprijin adresat cetatenilor R.Moldova, cei mai nevoiasi", a declarat Ciolos."Suntem pregatiti sa acordam un sprijin din acel credit rambursabil pe care Romania l-a promis, dar inainte de a livra prima transa ne asteptam sa vina cu cateva masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma", a mai spus acesta. "Daca guvernul demonstreaza ca se angajeaza la reforme structurale suntem in masura sa venim si cu alte programe, actiuni de sprijin in aceasta directie", a mai spus acesta.

"Credibilitate majoritatii parlamentare depinde de capacitatea de a lua masuri pentru a implementa reforme asteptate de cetatenii Republicii Moldova. I-am spus ca incurajam Guvernul sa tina legatura cu reprezentatii societatii civile, sa asculte asteptarile legitime ale acestora, care merg in directia reformei si in directia parcursului european al Moldovei. Guvernul Romaniei e gata sa sprijine R.Moldva in parcrusul european si in programul ei de reforma", a mai declarat Dacian Ciolos.

Vezi si: Informații șocante despre demisia lui Ponta și o înțelegere ocultă a PSD

Vezi si: Protest de amploare in Capitala: Mii de oameni in fata Guvernului

Vezi si: OFICIAL - S-a stabilit data alegerilor locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.