Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș a scos PNL din sărite

guvern-ciolos-parlament

Liberalii dau semne că nu mai au răbdare cu Guvernul Dacian Cioloș. Un nou lider PNL îngroașă tabăra care reclamă faptul că tehnocrații mențin pe funcții PSD-iștii din mandatul lui Victor Ponta.

"Eu o să-i spun domnului premier Dacian Cioloş că, dacă ţine atât de mult la această independenţă, atunci e greu de priceput cum de reprezentanţii guvernului în teritoriu sunt fruntaşi PSD sau ALDE. Oamenii ăştia numai independenţi politici nu sunt. Se fac şedinţe politice pe la prefecturi, se mai cheamă oamenii, se mai desemnează şi candidaţi. Lucrurile acestea se întâmplă şi atunci, ca să fie într-adevăr aşa, iar guvernul pe care-l conduce să nu fie un instrument de partid, şi lucrul acesta să nu fie perceput nici în teritoriu, trebuie ca lucrurile să se schimbe. Prefecţii care sunt în funcţii azi, fruntaşi PSD, ALDE trebuie schimbaţi în perioada imediat următoare”, a declarat vicepreședintele PNL Stelian Dolha, potrivit presei locale.

În opinia liderul PNL, dacă aceste schimbări de prefecţi nu vor fi făcute, va exista „o suspiciune rezonabilă că, de fapt, guvernul pe care-l conduce (n.n. – Dacian Cioloş) este aşa, un instrument de partid”.

Blaga: În etajele 2-3 e doar PSD

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, la 23 ianuarie, că PNL susține Guvernul dar că "situația nu este foarte simplă" pentru că în continuare PSD-iștii nu sunt schimbați de Cioloș.

"Noi susţinem Guvernul Cioloş atât timp cât munceşte pentru România şi în interesul cetăţeanului român. Şi îl sprijinim. Este adevărat că situaţia nu este foarte simplă. În continuare, o spun fără nicio reţinere, în toate structurile de la etajele doi-trei este prezent doar PSD. Vă dau şi exemple: prefecţi toţi, deconcentrate aproape toate, secretari de stat cam toţi, şefi de agenţii aproape toţi sunt de la PSD. Cu toate astea, sprijinim guvernul", a declarat Vasile Blaga.

L.Orban: Mii de PSD-iști în poziții-cheie

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a lansat si el, recent, un avertisment tranșant către Guvernul care menține în funcție garda PSD.

"In ritmul asta, in cateva luni, imaginea guvernului va fi facuta tandari, cu consecinte evidente asupara imaginii PNL ( care, desi in realitate nu are niciun om in guvernare, este perceput ca fiind responsabil de activitatea guvernului ) , iar PSD va organiza practic alegerile prin miile de pesedisti mentinuti in pozitii cheie, cu consecinte evidente asupra "corectitudinii" procesului electoral. Daca Dacian Ciolos,si, mai ales, girantul sau, Klaus Johannis, nu inteleg aceasta strategie diabolica a PSD si nu o contracareaza, vor raspunde pentru consecintele ei nefaste", a spus Orban pe blogul său.

Vezi si: EXCLUSIV - Vrei sa-ti schimbi primarul? MIT VERIFICAT: 76% se schimbă în turul doi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.