Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș asigură Patriarhia de sprijinul Guvernului

SLUJBA POMENIRE - PATRIARHIE

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel oficiaza slujba de pomenire pentru fericitul Parinte Miron Cristea, primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, in Bucuresti, vineri, 6 martie 2009. DIANA IURKIEWICZ / MEDIAFAX FOTO

Dacian Cioloș a avut duminică, 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Patriarhul Daniel pe tema proiectului de Buget Național pentru anul 2016.

Într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Guvernului se arată că bugetul pentru Culte este mai mare în 2016 față de anul precedent, recunoscându-se astfel rolul important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate.

În urma discuției, Preafericitul Daniel a scos în evidență înțelegerea pe care Patriarhia o are cu privire la situația financiar bugetară prin care trece România. De asemenea, Patriarhul a asigurat faptul că Biserica va sprijini demersurile Guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor din mediul rural.

Prim-ministrul României a mulțumit pentru implicarea Bisericii în mediul social și a ținut să precizeze faptul că Guvernul va sprijini financiar lăcașele de cult aflate în construcție, „în funcție de posibilități.”

Discuția de astăzi a venit ca urmare a publicării proiectului de Buget prin care nu se preciza acordarea de fonduri publice către lăcașele de cult aflate în construcție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.