Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș către ambasadorii statelor UE: România este în continuare un candidat important pentru spațiul Schengen

ciolosVictoria2

Prim-ministrul Dacian Cioloș s-a întâlnit marți, 2 februarie, cu ambasadorii statelor UE, cărora le-a vorbit despre motivele pentru care România este în continuare „un candidat important pentru spațiul Schengen”. De asemenea, șeful Executivului a vorbit și despre prioritățile Guvernului, dar și despre poziția țării noastre în problema migrației.

„Am discutat, în primul rând, despre prioritățile Guvernului. Le-am explicat cele trei mari priorități, din domeniul economic, reforma administrației și pregătirea României pentru a asigura președinția Uniunii Europene în 2019. (...) Am explicat încă o dată poziția noastră (în problema migrației - n.red.), am discutat despre Mecanismul de Cooperare și Verificare în justiție și am explicat de ce România consideră că trebuie să ne gândim la un mecanism de internalizare, practic, a acestui mecanism de control al Comisiei în procedurile uzuale ale comisiei în acest domeniu, explicând și de ce considerăm că România în continuare este un candidat important pentru spațiul Schengen”, a declarat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

Întrebat dacă România a primit deja cereri pentru a primi migranți, Cioloș a spus că țara noastră are anumite obligații de îndeplinit, însă „în continuare centrele de distribuție a migranților înregistrați până acum, pentru că aici este vorba de potențiali migranți înregistrați, controlați, verificați și înregistrați în punctele de control din Grecia și din Italia, (...) nu funcționează suficient bine ca să vedem pe ce ne putem baza”.

Premierul a mai spus că le-a explicat ambasadorilor și mecanismele de sprijin dezvoltate de către țara noastră pentru Republica Moldova:

„Cred că, în momentul de față, dat fiind comportamentul României în ultima perioadă, România este recunoscută acum și de partenerii europeni și euroatlantici în privința coordonării, a cooperării cu Republica Moldova. Am explicat mecanismele de sprijin acolo și am sintetizat discuția pe care am avut-o cu prim-ministrul moldovean.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.