Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos, in Parlament pe tema schimabrii prefectilor: Am ezitat sa vin. Vrem sa schimbam legea

guvern-ciolos-parlament

Premierul Dacian Ciolos a anuntat luni in plenul Camerei Deputatilor ca a ezitat sa participe la dezbaterea privind schimbarea prefectilor, pentru ca este o atributie administrativa exclusiva a Guvernului si nu reprezinta o "problema majora".

"Am ezitat sa vin sa vin in fata dumneavoastra astazi pentru a participarea pe care ati propus-o. Nu vad in ce masura criteriile in desmnarea prefectilor intra in categoria problemlor de interes major pentru viata politica economica sau sociala, fiind o problema administrativa a Guvernului, conform legislatiei actuale.

Numirea si eliberarea din functie a prefectilor sunt de competenta exclusiva a Guvernului, iar criteriile avute in vedere la numirea noilor prefecti sunt doar o componenta a unui proces de analiza.

Nu inteleg sa detaliez de la caz la caz rezultatele analizei efectuate care cade in sfera prerogativelor executive", a spus Dacian Ciolos.

Acesta a explicat ca potrivit legii prefectii ar trebui desemnati prin concurs, insa exceptia a devenit regula si peste 90 de prefecti si subprefecti au fost numiti temporar, fara concurs, lasand deschisa posibilitatea schimbarii lor din functie.

Ciolos a aratat ca "avem de-a face cu o legislatie a carui spirit a fost modificat" si ca a ales la randul sau sa ii numeasca fara concurs pe prefecti pana cand legea privind desemnarea si selectarea acestora va fi inbunatatita, urmand ca ulterior adoptarii acestei legislatii inclusv prefectii desemnati de actualul Guvern sa fie reevaluati.

Ciolos a precizat ca prefectii schimbati din functie si cei care vor mai fi schimbari "fie nu au performat fie nu au reusit sa sustina politica Guvernului".

Nu in ultimul rand, premierul a amintit ca doar in 2014 "ANFB a acordat avize pentru 3447 de functii publice, cu caracter temporar, de conducere, adica inalti functionari publici" care nu au dat niciun concurs. El a mai precizat ca in afara de cei 9 prefecti si subprefecti desemnati prin concurs, restul au fost alesi pe baza simpatiilor si sustinerilor politice de catre fostul Guvern.

PSD si ALDE l-au acuzat pe premier ca a facut schimbarile de prefecti pentru a-i numi in functii pe cei apropiati de PNL, in timp ce liberalii i-au acuzat pe prefectii vechiului Guvern ca sustineau PSD-ul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.