Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș la raportul DNA: Acţiunile de combatere a corupţiei dau rezultate

ciolos dna 2

Premierul Dacian Cioloș a participat la bilanțul activitității DNA în 2015 unde a pus accentul pe faptul că lupta anticorupție trebuie să fie completată și de componenta prevenirii, pentru că așa cetățenii vor avea încredere în stat.

Prim - ministrul a mai spus că prin acțiunea de reformare a administrației publice se reduc și focarele de corupție.

"Asocieri ilicite și nelegitime între reprezentanți ai aparatului administrativ, executiv, legislativ, uneori chiar judiciar și entități private au promovat interese contrare legii. Acolo unde viața politică și administrația trebuiau să funcționeze în interes public am asistat adesea la captura statului prin intermediul clientelismului și corupției. Pe scurt, corupția din mediul politic a afectat funcționarea corectă a administrației publice și competitivitatea economiei, precum și încrederea cetățenilor în stat. Cred că între timp a devenit clar că nimeni nu este scutit de respectarea legii, că dosarele penale nu se instrumentează în funcție de prioritățile agendelor politice și că, mai devreme sau mai târziu, încălcarea legii se pedepsește", a susținut Cioloș.

Dacian Cioloș a vorbit și despre lipsa de claritate a legilor.

”Această teamă de DNA nu este din cauza modului în care DNA îşi face treaba, ci ţine probabil de incapacitatea noastră de a progresa cu aceeaşi viteză în performanţă ca şi DNA”, a mai spus premierul.

Cioloș a dat asigurări că Guvernul va sprijini activitatea DNA.

"Ce are de făcut puterea executivă pentru lupta anticorupție este în primul rând să contribuie la un cadru normativ și instituțional stabil, să acopere nevoile de resurse financiare și umane și să creeze condițiile pentru un management independent și performant al instituțiilor implicate în combaterea corupției. Guvernul înțelege că stabilitatea legislativă și instituțională a fost o premisă majoră a succesului DNA și că această stabilitate trebuie menținută", a afirmat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.