Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, obligat de instanţă să repună în funcţie un prefect controversat

guvern insigna

Cioloş a fost obligat să repună în funcţie un prefect din perioada guvernării PDL. Guvernul a aprobat miercuri numirea lui Mircea Băcală în funcția de prefect al județului Timiș. Prefectul din ultimii ani a fost trecut pe poziţia de subprefect.

Astfel, a fost pusă în aplicare decizia civilă prin care Curtea de Apel Timișoara a dispus obligarea Guvernului României la emiterea unui act administrativ de repunere în funcția de prefect al județului Timiș a lui Mircea Băcală, ca urmare a promovării de către acesta a concursului desfășurat în septembrie 2009.

Tot astăzi, Executivul a adoptat o hotărâre privind numirea lui Eugen Dogariu din funcția publică de prefect al județului Timiș, în funcția publică de subprefect al județului Timiș.

De asemenea, Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, a funcției publice de subprefect al județului Timiș de către Marossy Zoltán Gheorghe.

Mircea Băcală este finul deputatului PNL (ex-PDL) Alin Popoviciu. În martie 2012, cei doi au fost protagoniştii unui eveniment controversat, potrivit pressalert.ro. Cei doi se deplasau cu maşina prefecturii, un Volkwagen Touareg, şi au depăşit pe linie continuă. Agenţii de poliţie au făcut semn maşinii cu numărul de înmatriculare TM 01 PRE să oprească, dar şoferul şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii, care într-un final s-a oprit. Deputatul Popoviciu l-a luat la rost pe poliţist, întrebându-l dacă ştie pe cine a oprit. Prefectul a susţinut că făcea pe antemergătorul pentru maşina ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, care a fost să viziteze lucrările la autostradă. Maşina prefecturii a plecat spre Timişoara după ce agentul doar a notat datele şoferului, fără a lua vreo măsură împotriva acestuia. Ulterior, incidentul a fost raportat conducerii Poliţiei Timiş atât de poliţist, cât şi de prefectul Băcală, care s-a plâns că poliţiştii şi-au permis să-l oprească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.