Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș și USR-iștii pe care i-a abandonat când a făcut Guvernul/ Analiză

Radu Pop
Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș a anunțat componenta Guvernului pe care îl propune pentru a fi votat de Parlament. Dar între miniștrii propuși lipsesc oamenii fanion ai USR, pentru care ei s-au bătut cu pumnii în piept. Spre exemplu, Vlad Voiculescu, Octavian Berceanu sau Ciprian Teleman. Dar să ii luăm pe rând.

1. Vlad Voiculescu nu a mai fost propus ministru, în detrimentul Ioanei Mihăilă. Asta deși din ianuarie și până acum, USR s-a tot bătut cu pumnul în piept pentru presupusa luptă a lui Vlad Voiculescu cu centrele de vaccinare pentru speciali după ce acesta și USR au tot acuzat Guvernul Cîțu că a prăbușit campania de vaccinare. Sigur, acum Vlad Voiculescu putea să demonstreze ce putea să facă, dar iată că Cioloș a preferat-o pe Ioana Mihăilă. Cea care recent a recunoscut intr-un interviu pentru Politico, că nici ea însăși nu a făcut suficient pentru a pregăti valul 4. Așadar, USR preferă să meargă în Parlament cu Ioana Mihăilă, și nu cu Vlad Voiculescu. Dar aici mai poate exista o justificare. USR nu mai merge cu Vlad Voiculescu tocmai pentru ca sunt conștienți de mandatul catastrofal pe care l-a avut. Un dezastru asumat pe care USR nu a vrut să îl prelungească, deși toată lumea știe că acest Guvern nu are vreo șansă.

2. Octavian Berceanu, fostul comisar șef de la Garda de Mediu, era văzut de mulți din partid drept o variantă foarte buna pentru funcția de ministru al mediului. Atunci când acesta a fost eliberat din funcție, Usr a făcut o adevărată revoluție în jurul său, insistând că Florin Cîțu l-a eliberat din funcție, deși Berceanu schimbase, după USR, tot la Garda de Mediu și trebuie să rămână în funcție. Iată că Usr nu l-a propus pe Berceanu, pentru a arăta cât de bun poate fi. L-au preferat pe Mihai Gotiu. Iar aici se vede din nou ipocrizia USR, pentru că promovează oameni doar în funcție de conjunctură. Iar Berceanu putea fi propus la Mediu.

3. Ciprian Teleman. Fost ministru al Digitalizării. Și acesta a început o serie de atacuri la adresa lui Florin Cîțu, după ce ministrii USR si-au depus mandatele. Dar abia atunci a realizat Teleman că nu a putut face multe din cauza lui Citu la Digitalizare, temă predilectă pentru USR. Dar nici Teleman nu s-a mai regasit pe lista, de altfel, foarte lăudat de partidul lui, deși la nivel public, nu se știa nimic despre el. Dar ca și în cazul lui VV, probabil nici Teleman nu a mai fost propus, pentru că și el era un dezastru.

În concluzie: USR are un Guvern propus care nu va trece de Parlament, știu și ei asta. Dar totuși, Usr ar trebui sa explice următorul lucru: de ce "oameni fanion" ai USR, pentru care au luptat, ca Vlad Voiculescu sau Octavian Berceanu, mai ales, nu se regăsesc pe listele pentru Guvern. Și sunt două justificări: fie i-au folosit doar în lupta politică, pentru a-l ataca pe Cîțu, fie sunt conștienți că oamenii sunt un dezastru și nu are sens să fie numiți din nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.