Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș: Sper ca Parlamentul să-și aducă aminte de acest subiect și după campanie

ciolosParlament

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat vineri, pe pagina oficială de Facebook, că România are nevoie de mai multe soluții interdependente care să ducă la creșterea natalității, adăugând că speră ca Parlamentul să-și aducă aminte de acest subiect și după terminarea campaniei electorale.

„Vom căuta o soluție pentru această indemnizație (n. red. pentru creșterea copilului). Pentru stimularea creșterii natalității însă, trebuie să mergem dincolo de indemnizații, să ne gândim la grădinițe, la locuințe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-și aducă aminte de acest subiect și după trecerea campaniei electorale”, a declarat Dacian Cioloș.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim impus indemnizațiilor de creștere a copilului, purtătorul de cuvânt al Guvernului declarând că se așteaptă numirea de către legislativ a surselor de finanțare pentru acest proiect.

„Guvernul consideră că această inițiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România și Guvernul, la rândul său, se gândește la o serie de programe, pentru că acest proces nu poate fi susținut doar printr-o inițiativă unică, punctuală. (...) În privința acestei legi, toată discuția se pune în găsirea surselor de finanțare. Așteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanțare, pentru că, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu sursele de finanțare, pentru că suntem într-un cadrul bugetar extrem de strâns. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului — și aș sublinia acest lucru — este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strâns, care lasă extrem de puțină marjă de manevră”, a declarat Dan Suciu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.