Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos: Teama de DNA naste teama de a asuma decizii. Care e solutia

facebook.com
ciolos

Teama asumării unor decizii, de multe ori de frica Direcţiei Naţionale Anticorupţie, poate fi determinată şi de lipsa de claritate a legislaţiei sau a procedurilor de lucru, apreciază premierul Dacian Cioloş.

"Avem nevoie să reinstaurăm un climat de încredere în administraţie, bazat pe transparenţă şi claritate a legislaţiei, a procedurilor şi a actului decizional. Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, cum s-a împământenit în această ultimă perioadă, poate veni şi din lipsa de claritate a legislaţiei sau a procedurilor de lucru. Aici avem de-a face şi cu o responsabilitate politică în actul legislativ", a scris prim-ministrul, vineri, pe Facebook.

El a făcut referire şi la incapacitatea altor instituţii de a progresa în ritmul în care a făcut-o DNA în ultimii ani.

"Şi cred că această teamă de DNA nu este din cauza modului în care DNA îşi face treaba în mod exemplar, ci, probabil, de incapacitatea noastră de a progresa cu aceeaşi viteză în performanţă cu care a progresat DNA în aceşti ultimi ani. Eu cel puţin aşa lecturez lucrurile în momentul de faţă", a apreciat Cioloş.

Premierul a declarat joi, la bilanţul DNA pe 2015, că Guvernul este conştient că stabilitatea legislativă şi instituţională a fost o premisă majoră a succesului DNA, iar acest lucru trebuie menţinut. El a spus că este important ca România să aloce mai multe resurse pentru prevenirea corupţiei şi promovarea integrităţii în întreaga societate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.