Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș: Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea corupției

ciolos4

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat joi, 25 februarie, că este nevoie de mai multă concentrare pe prevenirea corupției și de proceduri mai clare în actul administrativ.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea Societăţii Academice Române cu tema „Anul decisiv pentru reforma integrităţii publice”.

„Trebuie să ne concentăm mult pe prevenirea corupţiei inclusiv în administraţie şi ,după părerea mea, e nevoie de obiectivitate, de transparenţă, de profesionalism şi de claritate în actul administrativ şi acestea sunt câteva din subiectele pe care vrem să le abordăm în reforma adminsitraţiei pe care o pregătim sau a cadrului legislativ procedural pe care îl pregătim. (...) Se întâmplă în ultima perioadă şi prin presiunea publică, prin presiunea societăţii care cere oameni integri şi care lasă spaţiu de manifestare celor care până acum nu şi-au găsit locul în structurile administrative sau decizionale, în unele cazuri probabil tocmai că erau prea integri şi nu răspundeau la anumite comenzi şi cred că aici e, în primul rând, un pas pe care trebuie să-l facem în schimbarea mentalităţii. Şi eu sunt convins, o ştiu din experienţă, că avem oameni integri care sunt şi profesionişti, dar lor trebuie să le afcem spaţiu ca să se poată manifesta şi să le acordăm încredere, nu doar formal, pentru a da bine în anumite rapoarte, ci chiar să avem încredere că un sistem poate să funcţioneze bine pentru toţi atunci când în fruntea lui sau la comenzi se află oameni integri şi profesionişti”, a declarat Dacian Cioloş, citat de News.ro.

El a adăugat că integritatea trebuie să meargă în paralel cu competenţa şi claritatea în administraţie.

„Sigur, noi insistăm mult pe integritate. Nu-i suficient să fi integru. Ca să fi performant trebuie să fi şi profesionist, pentru că putem avea şi astfel de cazuri când mergem doar pe integritate. Şi dacă oamenii nu performează acolo unde sunt puşi, pe urmă dăm vina pe faptul: uite aţi vrut oameni integri şi uite oamenii voştri integri nu reuşesc să performeze, deci lăsaţi-ne pe noi că noi ştim cum funcţionează lucrurile. (...) Şi eu mai cred, pentru ca oamenii integri să-şi asume responsabilităţi în administraţia din România, avem nevoie şi de obiectivitate şi claritate în actul administrativ, pentru că atât timp cât procedurile nu sunt clare, legile nu sunt clare, cât legile sunt interpretabile un om considerat integru poate să le interpreteze într-un anumit fel, altul de lângă el o să-l interpreteze altfel şi poate chiar cel integru să fie pedepsit pentru că l-a interpretat în felul în care a făcut-o”, a adăugat şeful Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.