Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioniri violente și explozii la Kiev în fața Parlamentului/ VIDEO live

proteste Kiev

O explozie puternică a fost auzită luni în faţa clădirii Radei Supreme din Kiev (parlamentul unicameral ucrainean), unde ciocniri violente au izbucnit între poliţie şi manifestanţii care protestau împotriva controversatului proiect de reformă constituţională ce acordă mai multă autonomie regiunilor din estul separatist al Ucrainei, relatează agenţia de presă France Presse.

UPDATE:

Cel puţin 12 persoane, între care poliţişti, au fost rănite luni în urma explozii produse în faţa clădirii Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), în contextul violenţelor izbucnite între scutieri şi manifestanţii care au protestat împotriva controversatului proiect de reformă constituţională, care acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul prorus al Ucrainei, relatează AFP. 

Postul de televiziune ucrainean 112.ua transmite că numărul persoanelor rănite a crescut la 15. 

Mai multe persoane însângerate, inclusiv agenţi de poliţie, şi, după toate probabilităţile, jurnalişti, se aflau lungiţi pe asfalt în faţa forului legislativ, potrivit sursei citate. 

După cum relatează agenţia de presă Unian, radicali provocatori au detonat o grenadă de luptă. Mai mulţi militari ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.


Zeci de persoane au fost implicate în aceste confruntări, ce s-au declanşat după adoptarea de către parlament a acestei reforme într-o primă lectură, a relatat jurnaliştii AFP de la faţa locului. 

Manifestanţii au lansat cel puţin o fumigenă care a răspândit un nord de fum negru în faţa clădirii parlamentului. 

După cum relatează postul de televiziune ucrainean 112.ua, au fost folosite petarde şi fumigene, iar în urma ciocnirilor între protestatari şi scutieri ar exista mai multe persoane rănite. 

Pentru a dispersa manifestaţia, forţele de ordine ucrainene au recurs la gaze lacrimogene, conform postului de televiziune citat. 

Înainte, mai mulţi deputaţi ai Partidului Radical, al lui Oleg Liaşko, formaţiune care face parte din coaliţia proprezidenţială, au încercat să blocheze prezidiul parlamentului într-o încercare de a bloca votul, calificând acest proiect de lege 'antiucrainean' şi 'pro-Putin'. 

Acest proiect se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina, unde mulţi întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părţi a estului industrial al ţării. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.