Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Șerban, șeful deputaților PSD: Noua Lege a pensiilor va aduce echitate și consolidarea principiului contributivității

Facebook
Ciprian Serban

Noua Lege a pensiilor a fost adoptată ieri de Senatul României și va ajunge curând în Camera Deputaților în calitate de cameră decizională. Șeful deputaților PSD, Ciprian Șerban, anunță că parlamentarii partidului său vor susține legea pentru că ea aduce echitate și consolidarea principiului contributivității.

”Guvernul condus de Prim Ministrul social-democrat, Marcel Ciolacu, a aprobat actul normativ privind reforma sistemului de pensii publice din România.

Este cea mai amplă reformă a pensiilor din România, va aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității.

Proiectul de reformă a beneficiat de colaborarea cu  experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale care au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Reforma este importantă și pentru salariați, pentru că răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

Pentru a ne putea respecta angajamentele luate, este necesar ca adoptarea acestei legi în Parlamentul României să aibă loc până în data de 20 noiembrie.

Avem deja o dezbatere publică pe acest subiect! Legea a fost în transparență publică și fiecare grup parlamentar a avut timp suficient pentru a o analiza și a depune amendamente.

Este important să respectăm acest termen asumat cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a putea accesa fondurile europene din PNRR aferente jalonului privind reforma sistemului de pensii și pentru a evita revenirea la pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile.

De reținut:

-Pensiile speciale nu vor crește.

-Punctul de pensie crește o singură dată în 2024, în ianuarie, cu 13,8%. Toate pensiile vor crește cu acest procent.

-Vor crește doar pensiile dezavantajate de cadrul legal existent în momentul pensionării până la nivelul la care se elimină inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel.”, scrie el pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.