Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Ciucu anunță că taie în carne vie: NU vreau să mai văd șobolănie

PNL Bucuresti
Ciprian Ciucu

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susține că va adopta măsuri, în așa fel încât și terenurile primăriei, dar și cele care aparțin unor persoane private să fie aranjate și să nu mai existe ”șobolănie” în Sectorul 6.

Citește și: EXIT-POLL-ul făcut de CURS și Avangarde a fost confirmat! Rezultatele numărării OFICIALE confirmă estimarea Exit-poll din 27 septembrie 2020

”Spaţiul verde sau parcări, pentru că aici va trebui să consultăm comunitatea de la caz la caz. Sunt două idei care sunt în conflict atunci când vorbim despre o densitate foarte mare cum avem, de exemplu, în Militari sau Drumul Taberei sau Crângaşi. Deci ori una ori alta. Amândouă poţi să le faci, dar sunt foarte costisitoare, să ai şi spaţiu verde să ai şi parcări. Aici soluţia pe densitate mare o pot da doar specialiştii, pentru că dacă vine un primar şi vă dă soluţia habar nu are ce vorbeşte pentru că sunt specialişti care desenează şi se fac nişte analize să vadă care sunt costurile. 'Domne' facem îngropate!', dar câte niveluri, unde permite terenul? Aici trebuie lucrat cu mijloace foarte particularizate, în funcţie de specificul fiecărui cvartal, fiecărei zone. La nivel de direcţie politică, de viziune, viziunea mea este ca unde avem centre comerciale aglomerate să începem să gândim nişte parcări în subteran. Viziunea mea este ca acolo unde avem parcări la intrarea în Bucureşti, să facem parcări de tip park and ride şi să le conectăm foarte bine cu metroul sau cu transportul în comun cu bandă unică şi trebuie să colaborez aici foarte bine cu primarul Capitalei şi cu ministrul Transporturilor din Guvernul pe care mi-l doresc tot liberal din decembrie încolo.

Viziunea mea în ceea ce priveşte parcările: unde terenul permite să mergem pe smart parking, să construim pe verticală. Şi, de asemenea, viziunea mea este să prioritizăm spaţiul verde şi asta se poate face prin identificarea tuturor terenurilor aflate în paragină, chiar dacă sunt administrate public sau privat, prin amenajarea lor. Adică o să trec o hotărâre de consiliu local, dacă deja nu este, şi asta va trebui să analizăm ce spun actualele hotărâri de consiliu local şi să vedem ce putem face acolo unde terenurile sunt în paragină. Oricum, nu vreau să mai văd şobolănie, că o numesc aşa, terenuri lăsate în paragină pline de şobolani, pline de mizerie, infestate în mijlocul oraşului între blocuri. Şi atunci trebuie să amenajăm aceste spaţii şi oamenii să aibă acces la ele fără construcţii permanente dacă este o altă proprietate care nu este a primăriei, dar nimeni în Sectorul 6 - aceasta este ţinta mea - nu-şi va mai permite să-şi lase terenul neîngrijit. Ori şi-l îngrijeşte singur, ori îl îngrijeşte primăria şi trimite factura, o factură corectă, că nu încărcăm pe nimeni, dar spaţiul urban necesită o amenajare completă.

Nu putem în spaţiul urban, când vorbim de o densitate atât de mare şi vorbim de 400.000 de locuitori, 390.000 oficial, să lăsăm spaţii insalubre. Şi am şi câteva proiecte, acum va depinde foarte mult ce găsesc în primărie, dacă s-a demarat ceva pentru creşterea spaţiului verde. Pentru că acele proprietăţi nu sunt la primărie sunt foarte dependent o dată de Ministerul Apărării şi o dată de Ministerul Transporturilor unde am identificat, de exemplu, Strada Liniei pe care vreau să o fac un parc lung şi verde tocmai că în Militari nu ai spaţiu verde, este la Ministerul Transporturilor. Eu acum o să mă duc la ministru şi o să insist să mi-o dea în administrare pe 50 de ani. Dacă vrea să facă altceva acolo Primăria Capitalei poate să facă, eu o să fac doar nişte amenajări care să nu presupună construcţii permanente, ci construcţii foarte uşoare - bănci, iarbă, locuri de joacă ce să poată fi foarte uşor de montat ca, dacă se va veni acolo cu un alt proiect de tranzit, de exemplu, să nu fie o problemă. Dar nu pot să las neamenajată şi şerpăria care e acum acolo. Am luat-o la picior pe toată, mi-am pus rucsacul în spate, m-am îmbrăcat ca la munte şi m-am dus pe Strada Liniei ca să înţeleg ce se întâmplă acolo. Şi mai am un teren vizavi de Parcul Drumul Taberei, peste linia de tramvai 41 până în blocuri, cei care ştiu zona, acolo este acest teren de la Ministerul Apărării şi tot aşa îl doresc în gestiune, nu în proprietate.”, a spus Ciprian Ciucu, într-un interviu acordat Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.