Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Ciucu: 'Primăria Sectorului 6 a recuperat foarte multe spaţii verzi, transformându-le în parcuri'

wall-street.ro
Ciprian Ciucu

Primăria Sectorului 6 a recuperat foarte multe spaţii verzi pe care le-a transformat în parcuri, unde se poate petrece timp liber de calitate aproape de casă, a declarat, marţi, edilul Ciprian Ciucu, cu prilejul prezentării raportului de activitate după doi ani de la preluarea mandatului.

"În aceşti doi ani am reuşit să recuperăm foarte multe spaţii verzi, pe care le-am transformat în parcuri. Vorbim despre hectare întregi, terenuri foste industriale, cum ar fi Strada Liniei sau lacul antropic din zona Lacului Morii, construcţii ilegale pe care le-am dărâmat şi le-am redat comunităţii sub formă de parcuri, terenuri abandonate, uitate, deci, avem foarte multe amenajări, oamenii pot petrece timp liber de calitate într-un spaţiu verde aproape de casă", a menţionat Ciucu, potrivit Agerpres.

El a precizat că autoritatea locală construieşte noi corpuri de şcoală şi trei creşe.

"Am demarat multe proiecte în diverse domenii cum ar fi digitalizare, unde o să avem un proiect cu 3.000 de camere care vor creşte capacitatea de supraveghere şi de intervenţie a Poliţiei Locale, de exemplu", a explicat primarul.

Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 6 lucrează la un proiect de 150 de milioane de euro pentru un spital pe Bulevardul Timişoara nr. 101E. "Vom vota studiul de fezabilitate săptămâna aceasta, după care urmează să primim nişte împrumuturi. (...) Sper ca şi Guvernul să acorde finanţare", a punctat Ciucu.

El a mai informat că autoritatea locală face patru drumuri noi de la zero. "Le facem cu tot cu canalizare, net city, gaze, tot ce este nevoie, plus trama stradală, piste de biciclete, mobilier urban", a indicat Ciprian Ciucu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, Promenada Lacul Morii este un proiect care a fost finalizat în primăvara anului acesta. Lucrările au durat opt luni şi au costat 10 milioane de lei. Urmează Parcul Lacul Morii (16,6 hectare), pentru amenajarea căruia a fost iniţiat un concurs internaţional de soluţii. Parcul Liniei este un alt proiect început în mai 2022.

În Sectorul 6 au fost înfiinţate de la zero circa 4.000 de locuri de parcare în ultimii doi ani. Alte aproape 20.000 de locuri au fost reabilitate şi retrasate. Totodată, se vor construi trei parcări noi: una supraterană, ce va asigura 240 de locuri, una subterană cu 77 de locuri şi una semi-îngropată, cu 204 locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.