Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian-Constantin Șerban - Mesaj de Ziua Biodiversității

www.stiripesurse.ro
pădure, păduri, copaci

Deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, transmite un mesaj de celebrare a Zilei internaționale a Biodiversității, 22 mai: ,,Începând cu anul 2000, pe data de 22 mai sărbătorim Ziua Internațională a Biodiversității, proclamată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. De fapt această dată de 22 mai, ne aduce aminte de Conferința de la Nairobi din 1992 în care a fost adoptată Convenția pentru apărarea și conservarea biodiversității, precum și o utilizare rațională a resurselor“.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare:,,Trebuie să conștientizăm că sănătatea noastră depinde și de o bună administrare a naturii și de respectarea normelor de mediu astfel încât să nu afectăm prin acțiunile noastre echilibrul biologic și conservarea planetei. Tema de anul acesta a Zilei internaționale a Biodiversității este următoarea:

“Biodiversitatea noastră, alimentația noastră, sănătatea noastră”. Această tematică dorește să contribuie la sporirea gradului de conștientizare a strânsei legături dintre sistemele alimentare, nutriție, sănătate umană și ecosistemele naturale. De asemenea, organizațiile internaționale preocupate de biodiversitatea naturală doresc prin această temă să aducă în atenția opiniei publice internaționale importanța biodiversității pentru existența umană și pentru echilibrul mediului natural.

Sustenabilitatea mediului este una dintre provocările viitorului. De aceea, din ce în ce mai multe instituții și organizații internaționale sunt preocupate de această problemă. De exemplu, Institutul Internațional pentru Dezvoltare Durabilă (IISD), cu sediul în Winnipeg, Canada, abordează la un nivel științific avansat problema biodiversității, dar și alte probleme urgente cu care se confruntă întreaga Planetă, propunând mediului internațional soluții durabile pentru astfel de probleme reale ale secolului nostru. Între aceste provocări, distrugerea ecologică și climatul în schimbare sunt probleme ce necesită o abordare din ce în ce mai riguroasă în Europa dar și în mediul internațional pentru a implica cât mai mulți factori de decizie în atingerea unui obiectiv comun de protejare a biodiversității“.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Este clar că este nevoie la nivel internațional de conservarea și utilizarea durabilă a oceanelor, mărilor și resurselor marine pentru conservarea biodiversității naturale.Statisticile internaționale de mediu arată că până în 2025, este imperativă reducerea semnificativă a poluării marine de toate tipurile, în special din activitățile terestre. De asemenea, până în 2020 este urgentă gestionarea și protejarea durabilă a ecosistemelor marine și de coastă pentru a se evita un impact negativ semnificativ ce îl au acestea în păstrarea biodiversității. Așa cum s-a afirmat în urmă cu câteva luni și la nivel european, până în 2020, trebuie aplicate noile reglementări ce au ca scop reducerea pescuitului excesiv, a celui ilegal, nedeclarat, dar și a practicilor distructive în acest sens. Până

în 2020, trebuie asigurată conservarea, restaurarea și utilizarea durabilă a ecosistemelor de apă dulce terestre în conformitate cu obligațiile ce decurg din politicile europene de mediu, dar și cu acordurile internaționale. Asigurarea biodiversității înseamnă și punerea în aplicare a gestionării durabile a tuturor tipurilor de păduri, deci stoparea fenomenului defrișărilor, refacerea pădurilor degradate prin acțiuni sustenabile de reîmpădurire la nivel național, european dar și global. Combaterea deșertificării, restabilirea terenurilor degradate și a solului, inclusiv a terenurilor afectate de deșertificare vor conduce cu siguranță la un progres în lupta împotriva dezechilibrelor naturale și a stabilizării mediului înconjutător. Ca atare, natura se bazează pe toate verigile sale, iar distrugerea unui singur element poate crea dezechilibre majore. Să respectăm natura și minunile sale, nu numai cu ocazia Zilei internaționale a Biodiversității ci pe tot parcursul anului, căci ea ne permite să ne bucurăm de aer curat și proaspăt.“

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.