Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Dascălu, noul economist şef al Băncii Comerciale Române

BCR

Ciprian Dascălu va fi noul economist şef şi director de cercetare la Banca Comercială Română (BCR) din 15 ianuarie, a anunţat, luni, banca.

El îi succede lui Horia Braun-Erdei, numit la 1 noiembrie 2019 preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România.

În vârstă de 40 de ani, Ciprian Dascălu lucrează în sistemul bancar din 2003, acumulând o experienţă consistentă în macro şi micro economie, pieţe financiare şi modele economice, dar şi în statistică, managementul riscului, retail & corporate banking.

Înainte de a se alătura echipei BCR, el a deţinut poziţia de economist şef al ING Bank România, începând cu 2015. Ciprian a mai ocupat funcţia de economist în Direcţia de Politici Monetare a BNR (2003-2006), Senior Trader la Millennium Bank (2007-2014), precum şi cea de Market Business Manager în cadrul trezoreriei Unicredit Tiriac Bank (2015).

Ciprian Dascălu a absolvit Facultatea de Finanţe & Bănci, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, urmată de un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 431 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul lui 2018, Erste Group deţinea active totale în valoare de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro, precum şi un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.