Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Tătărușanu se află pe locul 9 în clasamentul celor mai buni portari de echipă națională, din Liga Națiunilor și preliminariile EURO 2020

www.gsp.ro
Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu (33 de ani) se află pe locul 9 în clasamentul celor mai buni portari de echipă națională, din Liga Națiunilor și preliminariile EURO 2020, într-o statistică realizată de UEFA FedEx Performance Zone, anunță MEDIAFAX.

Tătărușanu este cel mai bine clasat internațional român în ierarhia realizată de UEFA, fiind pe locul 39. În clasamentul portarilor, jucătorul de la Olympique Lyon se află deasupra unor nume precum Manuel Neuer, Hugo Lloris sau Gianluigi Donnarumma, pe primele trei poziții fiind englezul Jordan Pickford, olandezul Jasper Cillessen și elvețianul Yann Sommer.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Potrivit FRF, se calculează prestațiile în funcție de postul de bază al jucătorului (tackling-uri și mingi recuperate pentru fundași, goluri, centrări și pase pentru fotbaliștii ofensivi, mingi apărate și partide fără gol primit pentru portari etc.). Punctajul este influențat și de coeficientul fiecărei naționale oponente.

Cei mai buni trei jucători în această ierarhie sunt olandezii Memphis Depay (2541 de puncte) și Frenkie de Jong (2409 puncte) și englezul Jordan Pickford (2306 puncte)

În ceea ce privește jucătorii români, după Ciprian Tătărușanu, clasat pe locul 39, cu 1028 de puncte, se mai află Claudiu Keșeru (locul 187 - 585 de puncte) și Nicușor Bancu (locul 199 - 568 de puncte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.