Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprioţii turci au manifestat împotriva închiderii punctelor de trecere

iBalkan.net
cipru

Ciprioţii turci au manifestat vineri împotriva închiderii punctelor de trecere între cele două părţi ale insulei divizate, măsură luată de autorităţile cipriote-greceşti, în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, ceea ce îi împiedică să meargă la locul lor de muncă, potrivit AFP.

Zeci de manifestanţi s-au adunat pe partea cipriotă-turcă a punctului de trecere închis de la Agios Dometios, în capitala Nicosia, agitând o pancartă cu inscripţia "Vrem să ne întoarcem la lucru", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cum se vor face Împărtășania și Spovedania pe timpul stării de alertă – Regulile care trebuie respectate în cimitir

Republica Cipru - recunoscută de comunitatea internaţională şi membră a UE din 2004 - controlează două treimi din sudul insulei.

Autoproclamata Republică turcă a Ciprului de Nord (RTCN) este recunoscută doar de Turcia, care a invadat treimea din nord a insulei în 1974 ca reacţie la o lovitură de stat vizând alipirea Ciprului la Grecia.

Autorităţile cipriote-greceşti au închis punctele de trecere între cele două părţi ale insulei în martie în cadrul măsurilor luate împotriva propagării noului coronavirus.

Citește și: Autoritățile sună alarma prin RO-ALERT: ‘Pericolul infectării cu noul coronavirus rămâne ridicat!’

Închiderea acestora împiedică circa 1.500 de ciprioţi-turci să se ducă la locurile lor de muncă în sudul insulei.

Este pentru prima oară când aceste puncte de trecere sunt închise de la deschiderea lor în 2003 de-a lungul "liniei verzi", supravegheată de Misiunea ONU în Cipru (UNFICYP) şi care diviza până atunci ermetic insula în două zone distincte.

Republica Cipru a înregistrat 907 cazuri de COVID-19, între care 17 mortale, potrivit cifrelor furnizate joi, în timp ce autorităţile din nordul insulei au raportat 108 cazuri şi patru decese. Niciun nou caz nu a fost înregistrat în nordul insulei în ultimele trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.