Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru cere ajutor de la statele UE, după ce imigranții i-au 'stors' toate resursele

cipru

Ciprul face apel la alte ţări membre ale UE să primească 5.000 de solicitanţi de azil din cauza creşterii semnificative a numărului de migranţi ce ajung în insula din Mediterana, informează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

"Trebuie să recunosc că resursele şi capacităţile noastre sunt dincolo de punctul de epuizare şi riscăm să nu-i putem ajuta pe cei care au într-adevăr nevoie de protecţie", a declarat ministrul de interne Constantinos Petrides într-o scrisoare către mai multe ţări din UE şi Comisia Europeană şi care a fost consultată miercuri de agenţia germană de presă.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

În raport cu populaţia sa de 850.000 de locuitori, Ciprul a primit mai mulţi solicitanţi de azil decât oricare altă ţară din UE în 2018.

Potrivit agenţiei de statistică Eurostat a Uniunii Europene, 7.610 persoane au cerut azil în Cipru anul trecut, cu 70% mai multe decât în 2017. Peste un sfert dintre solicitanţii de azil au fost sirieni.

Petrides declară de asemenea că aproape 7.000 de persoane au ajuns în Cipru în prima jumătate a acestui an, cele mai multe plecând pe mare din Turcia sau ajungând în sudul insulei divizate dinspre nordul cipriot turc.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Comisia Europeană, organul executiv al blocului, a confirmat primirea scrisorii ministrului miercuri. Ea a declarat că Bruxellesul monitorizează îndeaproape situaţia din Cipru şi deja a intensificat sprijinul pentru această ţară. Comisia nu a exclus să-şi sporească sprijinul dacă va fi necesar.

Peste 580.000 de persoane au cerut azil în UE în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.