Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprul acuză Turcia că a interzis trecerea unui avion care transporta echipamente medicale

iBalkan.net
cipru

Autorităţile cipriote au acuzat miercuri Turcia că a refuzat accesul în spaţiul său aerian unui avion închiriat de Cipru care transporta din China 36 tone de echipamente medicale pentru combaterea noului coronavirus, potrivit AFP.

Citat de agenţia cipriotă de presă CNA, ministrul transporturilor cipriot Yiannis Karousos a afirmat că Ankara a refuzat să autorizeze survolarea teritoriului turc de către pilotul avionului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă ‘Virusul Cîțu a infectat economia națională’

"Pilotul se îndreaptă în prezent spre aeroportul din Moscova, în Rusia, pentru a-şi reface plinul" de combustibil, a spus el.

Ministrul a precizat că avionul, plecat din China, a trebuit să se oprească în Rusia pentru că nu avea destul combustibil ca să ajungă direct pe insula mediteraneeană pe un alt traseu.

Cipru a închiriat acest avion pentru a se aproviziona în special cu măşti chirurgicale şi mănuşi de protecţie.

Citește și: Lovitură de teatru! Prevederile stării de alertă vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial! Amendament neconstituțional

Republica Cipru, ale cărei autorităţi nu controlează decât două treimi din sudul insulei de la invazia în 1974 a treimii din nord de către Turcia, a înregistrat oficial 905 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 17 decese.

Controlată de Ankara, autoproclamata Republică turcă a Ciprului de Nord (RTCN) a înregistrat la rândul său oficial 108 cazuri de contaminare şi patru decese.

Ministerul de Externe cipriot a fost informat despre incident şi va emite un protest diplomatic oficial, potrivit lui Karousos.

Citește și: Șef de poliție demis după ce a participat la o petrecere cu mai mulți interlopi în plină pandemie

Autorităţile cipriote au protestat în trecut în mai multe rânduri împotriva Turciei, acuzând-o că împiedică navele sub pavilion cipriot să intre în porturi turceşti şi avioanele cipriote să intre în spaţiul său aerian.

Pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, Ciprul a impus la jumătatea lunii martie o izolare strictă, o interdicţie de deplasare nocturnă şi a închis magazinele neesenţiale, măsuri pe care recent le-a relaxat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.