Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circ în Franța, din cauza reformei pensiilor: Macron e acuzat că minte pentru a obține voturi

macron le pen

Jordan Bardella, liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională, l-a acuzat marţi pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, că "dă înapoi" în privinţa reformei "brutale" a pensiilor, dar o va pune în practică dacă va fi reales, transmite Reuters.

În cadrul campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Macron a afirmat luni că este dispus să îşi modifice planul de reformă a pensiilor, aflat în centrul programului său politic. "Sunt gata să schimb calendarul şi să spun că nu trebuie neapărat să facem o reformă până în 2030, dacă simt că poporul este prea neliniştit", a spus preşedintele. El a adăugat că este gata să "deschidă uşa" şi în privinţa creşterii vârstei de pensionare la doar 64 de ani, în loc de 65 cât propunea până acum.

Bardella, aliat al contracandidatei lui Macron, Marine Le Pen, a comentat la televiziunea France 2 că şeful statului "îşi dă probabil seama că este o politică socială brutală şi nemaiîntâlnită", însă s-a declarat convins că Macron va forţa totuşi pensionarea la 65 de ani.

La rândul ei, Le Pen a susţinut marţi, la postul de radio France Inter, că nu are nicio "agendă ascunsă" privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, chiar dacă încercările ei de reformă a blocului european nu vor avea succes. Spre deosebire de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2017, ea nu şi-a mai anunţat acum intenţia de a retrage Franţa din UE sau din zona euro. Oponenţii ei consideră însă că nucleul eurosceptic al Adunării Naţionale a rămas neschimbat. Cei doi candidaţi plasaţi pe primele locuri în turul întâi al alegerilor, duminica trecută, încearcă acum să atragă electoratul de stânga, care se confruntă cu o opţiune dificilă: o populistă de extremă dreapta - Le Pen, sau un liberal - Macron - acuzat de mulţi adversari că este un "preşedinte al celor bogaţi".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.