Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC la Timișoara: PRESA îi cere lui Dominic Fritz, printr-o scrisoare deschisă, să își publice diplomele

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Presa locală din Timișoara a întreprins un demers inedit. Jurnaliștii mai multor redacții i-au adresat primarului o scrisoare deschisă prin care îi cer să își publice diplomele și domiciliul, așa cum s-a decis  în CL Timișoara, după ce două HCL-uri ale opoziției au trecut la vot, surprinză, cu votul PNL, care USR are alianță la primărie.  Jurnaliștii îi cer edilului să facă lumină. Iată scrisoarea integrală, publicată de Opinia Timișoarei, unul din cele mai citite ziare locale.

Citește și: Dominic Fritz, OBLIGAT să publice actul de identitate - USR PLUS: 'Coaliţia PNL-PSD-Ponta a votat o hotărâre ilegală pentru a începe o vânătoare de vrăjitoare'

"Scrisoare deschisă domnului primar Dominic Fritz

Stimate domn primar, Dominic Fritz,

 

Generăm un demers public, în numele cititorilor noștri, în speranța că veți înțelege limpede, fără suspiciuni legate de vectori de manipulare politică, prin care vă rugăm să arătați că nu aveți nimic de ascuns, în niciun tip de manifestare publică, față de timișorenii care v-au votat anul trecut. În ședința CLT de marți, 13 iulie 2021, în care s-a votat HCL prin care s-a decis publicarea unor documente legate de aleșii locali (dovada domiciliului și a diplomelor de studii) ați afirmat: ”Niciun cetățean al Timișoarei nu mi-a cerut așa ceva”. Consilierii locali sunt, și ei, cetățeni ai Timișoarei.

Acum, cu respect și decență, fără niciun amestec politic, vă rugăm, în numele cititorilor noștri, cetățeni ai Timișoarei, să arătați că nu aveți niciun motiv de reticență față de demersul public, plecând de la premisa că nu aveți nimic de ascuns. În acest fel, cu siguranță, veți reuși să puneți capăt unui imens val de rumori, de care nimeni nu se poate bucura: nici dumneavoastră, ca persoană, nici instituția publică pe care o reprezentați, Primăria Timișoara, nici cetățenii. Vă considerați un promotor al transparenței și al onestității, ați câștigat alegerile cu aceste idei nobile, așadar nu ați avea motive de reticență față de cererea de a vă arăta transparent prin publicarea documentelor cerute.

Sunteți învingătorul din alegerile locale de anul trecut, din septembrie, iar aura învingătorului cere atitudini pe măsura intensității sale. Sperăm că veți pune punct tensiunilor legate de publicarea documentelor cerute de HCL, mai exact, dovada domiciliului și a studiilor, și că le veți face publice.

Noi, nu doar ca jurnaliști, ci ca cetățeni ai Timișoarei, alături de cititorii noștri (între care se regăsesc o mulțime de alegători care v-au votat), vă solicităm, cu cea mai bună intenție privind imaginea primarului Domin Fritz, dar și a Timișoarei, să faceți publice cele ce vi s-au cerut, aplanând astfel orice subiect spinos sau tensionat.

Asigurându-vă de întreaga noastră considerație,

Redacțiile: ”Ziua de Vest”, ”Opinia Timișoarei” și ”Banatul Azi”, jurnalistul Sergiu Miat – biroul de presa Cotidianul Timisoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.