Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 52% din populaţia judeţului Sălaj s-a autorecenzat în cadrul primei etape a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor

Inquam Photos / Octav Ganea
recensamant 2022

Circa 52% din populaţia judeţului Sălaj s-a autorecenzat în cadrul primei etape a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, potrivit datelor centralizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Sălaj.

"În judeţul Sălaj, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 126.756 chestionare (40,1% în mediul urban şi 59,9% în mediul rural), dintre care 108.022 chestionare valide la nivel de persoană, ceea ce reprezintă 52,2% din populaţia rezidentă ţintă estimată a judeţului Sălaj la 1 decembrie 2021. Diferenţa de 18.734 chestionare este reprezentată de numărul de chestionare ale locuinţelor neocupate, de chestionare multiple (persoane şi locuinţe recenzate de mai multe ori) precum şi de cele incomplete", precizează luni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii DJS Sălaj, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în zilele următoare începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie - 27 mai 2022.

"Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România, care la 1 decembrie 2021 locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare", se mai arată în comunicatul menţionat.

Potrivit legii, persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.