Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu

incalzirea globala

Circa 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de știință despre mediu, România fiind pe locul doi în Europa la acest capitol după Italia, arată un studiu realizat de compania germană SAP pentru Forumul Economic Mondial.

Potrivit studiului, cei chestionați (10.500 de persoane din 30 de țări care cuprind aproximativ 76% din populația globală) consideră că activitățile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privința cercetărilor științifice asupra subiectului.

Citește și: Superalimente - energie pentru creier; Ce recomandă dr. Mencinicopschi

România se află printre cele 30 de țări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei țări din zona CEE, pe lângă Polonia și Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.

România este a doua țară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul țărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) și Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%), Ucraina (33%).

De asemenea, conform aceluiași sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetinește creșterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape știrile și sunt la curent cu agenda publică, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.