Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa o sută de soldaţi profesionişti au depus jurământul militar la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale din Mangalia

mangalianews.ro
Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale Viceamiral Constantin Bălescu Mangalia

Circa o sută de soldaţi profesionişti au depus vineri jurământul militar, în cadrul unei festivităţi organizate la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" din Mangalia, după ce au parcurs modulul de bază, în perioada 12 septembrie - 21 octombrie.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), cei 101 de militari vor parcurge, timp de o lună, un al doilea modul de pregătire, care constă într-un stagiu de instruire pe diverse specialităţi şi domenii.

După desfăşurarea pregătirii specifice la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", soldaţii profesionişti vor fi repartizaţi la unităţile Forţelor Navale pentru care vor opta, potrivit Agerpres.

"Prin implementarea standardelor NATO, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale îndeplineşte încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale 'Viceamiral Constantin Bălescu' este o scoală militară care şi-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituţie care formează şi pregăteşte, la standarde înalte de calitate, soldaţi profesionişti", se arată într-un comunicat de presă transmis de SMFN.

Toate formele de pregătire care se desfăşoară la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale au ca scop final generarea de militari competenţi, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii ţărilor Alianţei Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcţiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul naţional sau în cadrul structurilor multinaţionale, în teatrele de operaţii, precum şi punerea în practică a procedurilor, standardelor şi tehnicilor de instruire şi evaluare ale Armatei României, ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În prezenţa contraamiralului de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Comandamentului Componentei Navale, tinerii marinari au rostit jurământul de credinţă faţă de ţară: "Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulam, entele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

La ceremonie au participat reprezentanţi ai conducerii Forţelor Navale Române, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, precum şi familiile tinerilor militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.