Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circulatia tramvaiului pe bulevardul Liviu Rebreanu va fi reluata sambata, 24 iunie 2017

tramvai Liviu Rebreanu

Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la tronsonul II al bulevardului Liviu Rebreanu, respectiv zona delimitata intre Bulevardul Nicolae Grigorescu si Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Astfel, dupa 7 ani de la oprirea circulatiei tramvaielor pe bulevardul Liviu Rebreanu, aceasta va fi reluata incepand de sambata, 24 iunie 2017. Intrucat in aceste zile se fac probe pe linia de tramvai respectiva, PMB face un apel catre cetatenii care locuiesc sau lucreaza in zona sa parcheze in locurile special amenajate, nu pe linia de tramvai, pentru a nu impiedica circulatia acestuia.

In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat un numar total de 507 de locuri noi de parcare, alaturi de celelalte lucrari de modernizare realizate in etapa a II-a: modernizarea liniei de tramvai, a retelei de contact, a peroanelor statiilor de tramvai, a carosabilului, a trotuarelor si a pistei pentru biciclete, amenajarea a aproximativ 2500 mp spatii verzi, refacerea semaforizarii de la intersectia cu bd. 1 Decembrie 1918, Barajul Dunarii si Barajul Sadului, devierea retelelor edilitare pe acest culoar (apa, canalizare, Net City) si refacerea bransamentelor, inlocuirea retelei de termoficare si lucrari de modernizare a infrastructurii si suprastructurii stradale, reamenajarea intersectiilor, extinderea sistemului de management al traficului si in intersectiile situate pe acest tronson, modernizarea sistemului de iluminat public pe aceasta artera.

Lucrarile de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu au inceput in anul 2010 si au fost impartite in doua tronsoane: tronsonul 1, intre Camil Ressu – Nicolae Grigorescu si tronsonul 2, intre Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie, fiecare dintre aceste tronsoane avand cate doua benzi pe sens. Bulevardul Liviu Rebreanu face legatura intre Bdul Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918, fiind unul dintre bulevardele importante ale Sectorului 3, dar si din Municipiul Bucuresti. Unele dintre beneficiile importante ale reabilitarii acestui bulevardul sunt urmatoarele: imbunatatirea conditiilor de circulatie, prin cresterea fluentei traficului si a gradului de siguranta, atat pentru soferi cat si pentru pietoni si biciclisti, cresterea calitatii transportului cu mijloacele de transport in comun prin marirea vitezei de deplasare a acestora, promovarea utilizarii multiplelor mijloace de transport cu scopul de a asigura o mobilitate ridicata si de a controla incarcarea traficului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.