Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cisiordania: Atac asupra unor soldaţi israelieni, un agresor ucis, alţi doi arestaţi (armata)

westbank ciseiordania

Un palestinian a deschis focul asupra unor soldaţi israelieni înainte de a fi împuşcat marţi în Cisiordania, a anunţat armata, adăugând că alţi doi agresori au fost arestaţi, relatează AFP. 

Soldaţi au scăpat nevătămaţi în urma atacului comis în apropiere de satul palestinian Turmus Ayya, la nord-est de Ramallah, a precizat armata într-un comunicat. 

"S-a tras cu gloanţe" asupra unei patrule a armatei, iar "forţele au ripostat deschizând focul", a adăugat aceasta. Un agresor a fost "lovit şi alţi doi suspecţi au fost arestaţi la faţa locului". 

Oficiali militari au confirmat moartea unuia dintre agresori. 

Responsabili din rândul securităţii palestiniene au confirmat, de asemenea, moartea palestinianului, precizând că el se afla la bordul unei maşini în momentul atacului. 

Surse medicale palestiniene l-au identificat ca fiind Mohammad Salah, 24 de ani, originar din satul Arura, nu de parte de Turmus Ayya. 

Acest atac este cel mai recent din ciclul de violenţe declanşat la începutul lunii octombrie între israelieni şi palestinieni. 

Luni, doi palestinieni au fost ucişi în ciocniri cu armata israeliană care intervenise în tabăra de refugiaţi Qalandiya din Cisiordania pentru a demola casa autorului unui atentat anti-israelian. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a decis să accelereze demolările punitive pentru a răspunde la intensificarea violenţelor care au făcut, de la 1 octombrie, 84 de morţi de partea palestiniană, printre care un arab israelian, şi 12 de partea israeliană. Majoritatea palestinienilor au fost ucişi încercând să atace sau atacând, potrivit Israelului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.