Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cisiordania riscă să explodeze

time.com
Cisiordania West Bank

Politicile israeliene riscă să ducă la o veritabilă ''explozie'' în Cisiordania, a declarat joi preşedintele palestinian Mahmud Abbas, într-o convorbire telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit AFP.

Abbas a discutat cu Putin joi dimineaţă, la mai puţin de două zile după ce s-a întâlnit cu ministrul apărării israelian Benny Gantz, la reşedinţa acestuia din urmă, o primă vizită oficială în Israel după mai mulţi ani a liderului palestinian.

Întâlnirea Abbas-Gantz era ''ultima şansă înaintea unei explozii'', a comentat pe Twitter ministrul palestinian pentru afaceri civile Hussein al-Sheikh.

În convorbirea cu liderul rus, a cărui ţară este membră a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (ONU, Uniunea Europeană, SUA şi Rusia), Mahmud Abbas a atribuit politicilor israeliene această posibilă ''explozie'' în Cisiordania.

Abbas ''a subliniat importanţa încetării practicilor unilaterale ale Israelului în colonii, confiscării terenurilor, expulzării palestinienilor în Ierusalimul de Est şi terorismului coloniştilor întrucât aceste măsuri israeliene vor duce la o explozie a situaţiei'', a indicat agenţia oficială de presă palestiniană WAFA.

Biroul de coordonare a afacerilor umanitare al ONU (OCHA) a înregistrat 410 atacuri ale coloniştilor israelieni contra palestinienilor în primele zece luni din 2021, faţă de 358 în întregul an 2020.

Conform raportului anual al armatei israeliene, în 2021 au fost comise 100 de atacuri contra israelienilor în Cisiordania, faţă de 60 în anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.