Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Citi Group numește un nou șef să conducă divizia de active digitale a grupului

Citigroup

Banca multinațională americană de investiții Citi a anunțat că a numit-o pe Puneet Singhvi să conducă divizia de active digitale a grupului său de clienți instituționali (ICG) începând cu 1 decembrie.

Pe lângă numirea lui Singhvi pe 22 noiembrie, Citi angajează 100 de angajați suplimentari pentru divizia de active digitale. Mișcarea indică un efort concertat de a îmbunătăți înțelegerea de către grupul financiar a activelor digitale. Singhvi a fost anterior șeful blockchain și active digitale în afacerea de tranzacționare a Citi, conform cointelegraph.com

Citi Group este cel mai mare emitent de carduri de credit din lume, iar ICG-ul său deservește corporații, instituții financiare și guverne din întreaga lume.

O declarație trimisă prin e-mail de la Emily Turner, șefa de dezvoltare a afacerilor la ICG, a sugerat că banca își explorează opțiunile în furnizarea de servicii de active digitale clienților săi.

„Înainte de a oferi orice produse și servicii, studiem aceste piețe, precum și peisajul de reglementare în evoluție și riscurile asociate pentru a ne îndeplini propriile cadre de reglementare și așteptări de supraveghere.”

Turner a continuat spunând: „Credem în potențialul blockchain și al activelor digitale, inclusiv beneficiile eficienței, procesării instantanee, fracționalizării, programabilității și transparenței.”

Citi nu este singura bancă majoră din SUA care angajează talente cripto, deoarece Bank of America a căutat un specialist pentru Ripple ( XRP ) în octombrie. În plus, Yahoo News a raportat pe 6 noiembrie că instituțiile financiare au crescut angajările cripto cu 40% în prima jumătate a anului 2021 și atrag acest talent netech prin creșterea pachetelor de salarii cu până la 50%.

În plus față de Citi, alte bănci majore care caută talent criptografic includ JPMorgan Chase, BNY Mellon, Deutsche Bank, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Capital One, UBS, Credit Suisse și Barclays.

Citi Group nu oferă în prezent niciun serviciu dedicat de active digitale pentru clienții săi, deși zvonurile circulate la sfârșitul lunii august sugerau că se gândește să ofere tranzacționare futures Bitcoin pentru investitorii instituționali.

Unii dintre concurenții Citi printre băncile de top din SUA oferă deja diverse servicii legate de activele digitale. JP Morgan oferă acces la șase criptofonduri diferite, în timp ce Bank of America oferă în prezent tranzacționare cu contracte futures Bitcoin pentru anumiți clienți și operează o echipă de cercetare cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.