Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu anunță că proiectul de securitate națională va ajunge în Parlament săptămâna viitoare: 'Nu va modifica Constituția'

captura Facebook
Florin Citu

Președintele PNL Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că proiectul de securitate națională va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, precizând că acest proiect nu va modifica Constituția. „Vom face orice ca acest proiect să fie aprobat în regim de urgență”, a spus Cîțu.

„Au fost doar discuţii iniţiale, sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare. Proiectul a fost la CSAT, este un proiect deja discutat, acum vine spre Parlament şi deocamdată se uită experţii partidelor la el, vedem dacă mai trebuie ceva adăugat şi apoi să fie adoptat în şedinţa de Guvern. (…) E mai mult despre aceste modificări, România ar permite trupelor străine să vină pe teritoriul României, sunt mai multe modificări de care avem nevoie în perioada următoare”, a explicat liderul PNL.
Întrebat dacă sunt nemulţumiri în PSD că prin acest proiect CSAT ar avea puteri sporite, Florin Cîţu a răspuns: „Acest proiect nu modifică Constituţia. Constituţia spune foarte clar că orice ţine de situaţii de urgenţă, de Armată, până la urmă Parlamentul are ultimul cuvânt şi acest lucru nu se schimbă, doar legislaţia în vigoare trebuie updatată la condiţiile de azi, la nevoile de azi. În rest, nu se modifică şi nu se dau puteri sporite. Constituţia este cea care dă aceste puteri şi acelea sunt date Parlamentului”.
Florin Cîţu a mai transmis că proiectul trebuie adoptat mai întâi în şedinţa de Guvern.
„Ar trebui să treacă săptămâna viitoare prin Parlament, în şedinţa de Guvern trebuie adoptat întâi. Noi ce am spus, liderii celor două partide, vom face totul pentru a avea acest proiect adoptat cât mai rapid în procedură de urgenţă”, a mai transmis liderul PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.