Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu, către liderii PNL: `Nu preluăm măsurile lui Dragnea!`/ A transmis PSD că nu este de acord cu taxa de solidaritate (surse)

Inquam Photos
culise PNL sedinta Bex

Negocierile dintre PNL și PSD au continuat de ieri la cel mai înalt nivel politic. Deși de cele mai multe ori ajung la o soluție comună, dar în ce privește zona socială și economică lucrurile merg mai greu și nu de puține ori lucrurile sunt în puternică diferență.

Surse apropiate negocierilor susțin că în ședința de ieri Florin Cîțu le-a transmis membrilor PSD că nu este de acord cu Taxa de solidaritate, cum nu a fost de acord nici în 2017 cu această propunere. Mai mult, această măsura se află și în Programul de guvernare al Guvernului lui Mihai Tudose, pagina 21, când presedinte era Liviu Dragnea. Și Guvernul Sorin Grindeanu o avea în program. Președintele PNL a mai subliniat în discuție că nu este de acord nici nu impozitul global - taxarea progresivă.

Florin Cîțu le-a spus liberalilor, într-o discuție după ședința cu PSD, că PNL nu vor prelua ”măsurile lui Dragnea”, că dacă taxa era bună, ar fi aplicat-o PSD de atunci, dar nu au făcut-o. Iar PNL nu aplică ”programul lui Dragnea”. El susținut că cea mai mare problemă pentru liberali este că PSD vine în continuare cu măsuri din Programul lui Liviu Dragnea impus Guvernelor Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

content-image

Negocierile pe marginea programului de guvernare dinre PNL și PSD vor continua duminică, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

„Mai discutăm și mâine”, a spus Florin Cîțu la finalul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu reprezentanții PSD.

Întrebat ce capitole de negocieri au fost închise, liderul liberal a răspuns: „În afară de finanțe, justiție și muncă, le vom discuta mâine”.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că negocierile sunt în proporție de 95% finalizate.

Echipele de la PSD și PNL au negociat sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.