Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu contrează puternic PSD: Pentru `specialiștii` ultimelor zile: scăderea contribuțiilor CREȘTE salariul net și NU afectează pensia

Twitter
Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, își contrează puternic aliații din PSD. Continuă de fapt disputa cu privire la scăderea fiscalității propusă de PNL care prin câteva amendamente în Parlament a propus scăderea CAS de la 25% la 20%.

Punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut NU în funție de valoarea contribuției. Pentru `specialiștii` ultimelor zile: scăderea contribuțiilor CREȘTE salariul net și NU afectează pensia”, scris fostul premier pe Instagram Story.

O contră puternică a venit și din partea aliaților de la PSD, prin vocea mai multor lideri centrali și locali, dar și prin miniștrii Muncii și ai Finanțelor Publice. Replica a venit atunci imediat de la șeful PNL care le-a transmis că și-ar dori un consens în Coaliție pe această scădere de 5% la CAS.

O replică a venit și din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care chiar i-a ironizat pe liberali și întrebându-i public dacă au găsit Lampa lui Aladin. ”Aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare”, a spus Marcel Ciolacu, despre declaraţia liderului PNL Florin Cîţu, care spunea că doreşte un consens în coaliţie pe reducerea CAS-ului cu 5%.

Propunerea PNL a fost contestată de unele mari centrale sindicale (AICI și AICI) și patronale pe motiv că măsura nu este una rea în sine, dar că venită în acest moment ar arunca în aer Fondul public de pensii.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.