Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Am tranșat alegerile din PNL!` - Aroganța lui Cîțu e din alt univers

Guvernul Romaniei
Florin Cîțu

Cabinetul Cîțu a reușit ieri, cu emoții inutile bazate îndeosebi pe lipsa de încredere în colegii de partid, să depășească un moment critic, acel al moțiunii de cenzură. Circul desfășurat în cel mai înalt for democratic al României nu poate fi descris în cuvinte. Puteam anticipa o serie de mișcări atunci când rezultatele din 2020 aveau să fie favorabile unei grupări cu grave tendințe extremiste precum AUR.

Sub tirul de injurii și huiduieli, prim-ministrul României, mai nou și candidat pentru funcția de președinte al PNL a ținut să amestece funcția de șef al guvernului cu cea de candidat. O subtilitate surprinsă imediat de gașca din jurul lui Orban care a și derulat o serie de cartoline și mesaje pe Facebook cu bucata neinspirată de discurs a lui Florin Cîțu: „După 25 septembrie, va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa”. Propoziția „Am tranșat alegerile din PNL” a pus pe jar tot activul de partid al liberalilor care se întreabă nedumerit cum s-au tranșat alegerile atâta timp cât Florin Cîțu nici măcar nu s-a întâlnit cu o treime din liderii partidului, nici vorbă de cei 5000 de delegați care își vor exprima votul în septembrie.

Este un moment comparabil cu cele ale celebrei Viorica Dăncilă. Florin Cîțu nu spune din greșeală această expresie ci o citește, timorat, cu vocea tremurândă și având o ușoară ezitare. Așadar a fost sfătuit, prost din punctul meu de vedere, să spună publicului că unii trag sforile prin spate ca să îl pună pe el șef.

Această aroganță îl va costa enorm în ecuația alegerilor interne mai ales că Florin Cîțu este recunoscut în partid ca fiind un om închis, care nu discută cu oricine, nu dă mâna cu orice, nu stă la masă cu oricine. Un personaj arogant, introvertit care se crede șef din naștere pentru că a primit totul de-a gata. Iar de la tribuna parlamentului a ținut să confirme exact această caracterizare a „aristocratului de carton”, rezident de Dorobanți, consumator de mâncăruri fine și fără nicio legătură cu realitatea românească.

Dacă aș fi membru PNL cu siguranță m-aș întreba: cum adică s-au tranșat alegerile? Abia a început campania, iar unul dintre candidați se afișează ca învingător. Dar nu învingătorul pe care îl cunoaștem clasic, acela care susține sus și tare că împreună vom face și vom drege sau că victoria este aproape. Abordarea prim-ministrului în funcție este una total atipică. Dacă mă întrebați personal, această declarație este comparabilă cu cea a lui Victor Ponta care spunea nonșalant că „la ei sistemul a funcționat mai bine”.

Din perspectiva alegerilor, declarația este una care calcă valorile democratice în picioare. De dragul imaginii și a democrației nu poți afirma public că ele au fost tranșate cu 2 luni înainte de momentul votului. O astfel de atitudine complet sfidătoare pentru membrii de partid nu face altceva decât să sporească neîncrederea în sistemul și instituțiile statului. Dincolo de bătălia lor internă, dacă liberalii consideră că este corect ca președintele lor să fie „tranșat” în spatele cortinei de o mână de oameni, deși se laudă că vor face un mare congres cu 5000 de delegați, atunci lăsăm în grija altora treburile publice și ne apucăm de altceva.

O astfel de declarație ne amintește de răposatul Vadim Tudor care după toate alegerile în care a participat declara că procesul de vot a fost fraudat. Și nimeni nu l-a crezut. Dar când însuși prim-ministrul țării îți spune cu superioritate, de la tribuna parlamentului, că alegerile din interiorul unuia dintre cele mai mari și mai importante partide pentru democrația românească sunt aranjate cu mult înainte de termen, te face să te gândești dacă nu cumva Tribunul avea puțină dreptate.

Aroganța „hipsterească” a lui Florin Cîțu nu se potrivește cu România. Stilul, atitudinea, abordarea este una care poate prinde prin centrul Bucureștiului, dar cu siguranță majoritatea românilor nu rezonează cu această abordare. De ce? Pentru că au alte griji mai mari care nu le permit să vadă marile creșteri economice în V, creșterea puterii de cumpărare sau alte baliverne pe care le tot promovează Cîțu. Această atitudine arogantă coroborată cu lipsa locurilor de muncă bine plătite, lipsa proiectelor concrete finalizate sau lipsa de dialog cu cetățeanul vor arunca România în brațele unor actori pe care cu siguranță nu îi dorește nimeni pe dreapta: PSD sau mai rău AUR.

Liberalii au talentul acesta de a se încurca pe ei înșiși trimițând în față personaje rupte complet de realitatea națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.