Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu poate privi cu INVIDIE spre China: guvernul anunță că a vaccinat 70% din populație

Getty Images
Parlament China

Guvernul chinez a anunţat joi că a vaccinat complet împotriva covid-19 peste un miliard de locuitori, reprezentând peste 70% din populaţia ţării, relatează AFP.

Cea mai populată ţară din lume - 1,4 miliarde de locuitori -, în care a apărut noul coronavirus la sfârşitul lui 2019, a distribuit în total 2,16 miliarde de doze de vaccin anticovid până la 15 septembrie, a anunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mi Feng.

Prima ţară afectată de pandemia covid-19 a fost totdată prima ţară care a ieşit din pandemie, în primăvara lui 2020, după ce a adoptat măsuri radicale, şi anume o depistare generalizată şi închiderea aproape completă a frontierelor, scrie News.ro.

Citește și: Se va ajunge la vaccinare lunară! Pfizer confirmă că a treia doză restabilește protecția la 95%: Rezultatele vin direct din Israel

Însă există în continuare intensificări sporadice ale epidemiei, la fel ca în ultimele zile, în provincia Fujian (est), unde se înregistrează aproximativ 50 de cazuri zilnic.

Numărul oficial al morţilor din cauza covid-19 a ră-mas însă neschimbat, la 4.636.

China a început, încă de la sfârşitul anului trecut, să-şi vaccineze populaţia, în principal cu două vaccinuri, administrate în două doze, ale laboratoarelor Sinovac şi Sinopharm.

Nivelul eficienţei acestor vaccinuri ridică întrebări, mai ales cu privire la mai rezistente, ca varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2.

Beijingul nu a autorizat, până în prezent, o comercializare a vaccinurilor anticovid străine pe teritoriul chinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.