Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

City of London nu va deveni 'Singapore de pe Tamisa'

timeout.com
londra

City of London nu va deveni "Singapore de pe Tamisa".

Chris Hayward, preşedintele responsabil de problemele politice în cadrul districtului financiar City of London, a dezminţit temerile privind lipsa supervizării sectorului financiar din Marea Britanie, transmite DPA.

"Aceasta nu este soluţia corectă". Titlurile care sugerează că City of London ar putea deveni "Singapore de pe Tamisa", cu reglementări flexibile pentru furnizorii de servicii financiare, din cauza Brexit-ului, nu sunt adevărate, a declarat Chris Hayward pentru DPA.

Acesta va avea luni discuţii la Berlin şi Frankfurt pentru a promova o reconciliere după Brexit şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului de la Berlin şi ai Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank).

Nu este în interesul City of London să cadă într-o "spirală descendentă" a reglementării pieţelor financiare, noi promovăm reglementări care stimulează creşterea, a explicat oficialul britanic.

Acesta a explicat că obiectivul călătoriei sale în Germania îl reprezintă recâştigarea încrederii după Brexit, în condiţiile în care sectorul serviciilor financiare nu a fost inclus în acordul comercial privind Brexitul, deşi reprezintă o mare parte a PIB-ului Regatului Unit.

City of London este responsabil pentru 13% din veniturile fiscale britanice, ceea ce face cu atât mai importantă semnarea unui memorandum de înţelegere cu Bruxelles-ul, document care este amânat din cauza disputei privind reglementările post-Brexit pentru Irlanda de Nord, a declarat Hayward.

Centrul financiar londonez, unde sunt aproape 590.000 de angajaţi, nu a fost atât de afectat de Brexit cum se credea. În loc de pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie, doar aproximativ 7.000 de posturi au fost transferate către oraşe ca Dublin, Paris sau Frankfurt. Dar următorii ani "vor fi foarte, foarte dificili", a recunoscut Hayward.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.