Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, discuții cruciale în Spania: Românii vor primi dublă cetățenie

Facebook
nicolae ciuca pnl

Inițiat de președintele PNL, Nicolae Ciucă, la finalul lui 2022, proiectul prin care românii din Spania vor primi cetățenie dublă intră în linie dreaptă. La acel moment, premierul spaniol Pedro Sanchez anunța că a fost creat un grup de lucru pentru recunoașterea dublei cetățenii, menționând că în Europa doar Franţa şi Portugalia au acest tip de acord cu Spania.

Ca urmare a acestui acord între guvernul condus la acea vreme de Nicolae Ciucă și cel condus de Pedro Sanchez, peste un milion de români din Spania vor avea dublă cetățenie, respectiv o vor obține pe cea spaniolă fără să renunțe la cetățenia română.

Liderul PNL a demarat acordul România – Spania pe acest subiect, în urma discuțiilor cu românii din Spania. Pentru comunitatea românească dubla cetățenie constituie de mult timp o temă extrem de importantă, pentru că cei de aici nu vor să piardă cetățenia română, iar cea spaniolă îi va ajuta să obțină locuri de muncă mai bune și mai bine plătite, inclusiv în adminitrația locală și centrală.

Ciucă, negocieri pentru dublă cetățenie

Prezent în Spania luni și marți, Nicolae Ciucă va avea discuții importante pe acest subiect, pentru ca românii de aici să poată aplica pentru dublă cetățenie cât mai curând posibil.

Din informațiile noastre, textul acordului dintre cele două țări a fost deja agreat și urmează să fie semnat în perioada următoare.

De asemenea, potrivit agendei oficiale, Ciucă se va întâlni și cu reprezentanții comunității românești din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.