Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, la semnarea Acordului de Parteneriat Români-UE pentru 2021-2027: 'Avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare”, spune Nicolae Ciucă, prezent la semnarea Acordului de Parteneriat al României cu UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de circa 45 de miliarde de euro.

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare pentru a putea să investim, pentru că investim pentru un viitor mai bun. Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund atât obiectivelor de politici europene, cât şi obiectivelor de politici naționale pentru dezvolateraea României. Sunt avute, desigur, în vedere, soluționarea provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială”, spune Nicolae Ciucă.

El apreciază că Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile şi „trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”.

„Concret, acest nou parteneriat aduce un program de aproximativ 45 miliarde de euro, din care 31,5 sunt fonduri europene, iar 14 miliarde sunt fonduri naționale”, adaugă premierul.

El precizează că banii vor fi alocați pentru proiecte de infrastructură de transport sau din domeniul sănătăţii, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă şi digitalizare, programe de educaţie, locuri de muncă, incluziune şi demnitate socială.

Premierul Nicolae Ciucă participă, alături de Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme, și de Marcel Boloș, la ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.