Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, la un an de război: România este parte la cea mai solidă, cea mai puternică alianță militară

Foto Inquam Photos
ciuca camera deputatilor

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un interviu la Antena 3 CNN, că „România este parte la cea mai solidă, cea mai puternică alianță militară” și „nu am fost niciodată atât de bine asigurați din punct de vedere al apartenenței la o alianță militară”.

Întrebat ce le răspunde românilor care se tem de un al treilea război mondial, Nicolae Ciucă a afirmat că există analize și scenarii de răspuns, însă cetățenii nu ar trebui să aibă o asemenea temere.

„Le spun să aibă încredere că măsurile pe care noi le întreprindem și faptul există analiză și există modelări, scenarii. Până în momentul de față nu ne-au dus până acolo încât să avem puterea să anticipăm că va începe al treilea război mondial. Toate aceste scenarii vă dați seama că le facem împreună cu aliații. Pentru fiecare dintre ele există planuri de răspuns. Dincolo de analize, este nevoie ca atunci când se ajunge la o anumită ipoteză ea să poată fi concretizată într-un răspuns.

Nu cred că trebuie să speculăm și să-i lăsăm pe cetățeni, oricum îngrijorați de situația din Ucraina, să mai adauge la aceste îngrijorări temerea directă că va fi un al treilea război mondial. Sigur, nu poate niciunul dintre noi să prevadă ce se va întâmpla, când se va întâmpla și cum se va întâmpla, dar în momentul de față nu putem să discutăm despre un eventual conflict mondial”, a declarat premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, o înfrângere a Ucrainai în război „ar fi o pierdere nu numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga comunitate internațională, o pierdere pentru lumea liberă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.