Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudățenia din Covasna: 15% din pacienții COVID-19 au sub 9 ani

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus monitorizare ATI spital

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a precizat, vineri, că cinci dintre cei 32 de pacienţi internaţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt mai mici de 9 ani și încă unul se încadrează în grupa de vârstă 10-18 ani, scrie Agerpres.

"Datele statistice de astăzi, la ora 13: sunt opt pacienţi suspecţi internaţi în spitalul nostru, dintre care un pacient se încadrează în grupa de vârstă 0-9 ani inclusiv. Confirmaţi pe diferite secţii sunt în total 32 de pacienţi, din care în grupa de vârstă 0-9 ani sunt cinci pacienţi, iar în grupa de vârstă 10-18 ani, un pacient. În Secţia de Terapie Intensivă tratăm un pacient confirmat în stare critică şi un alt pacient tot în stare critică, dar care este intubat", a declarat managerul SJU, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Vezi si: Proiect pe masa Guvernului: Indemnizațiile demnitarilor, tăiate cu 25% .

Potrivit acestuia, în ultimele două zile au fost externaţi cinci pacienţi şi s-au înregistrat trei decese ale unor persoane confirmare cu COVID-19, dar care sufereau şi de alte boli.

Printre cele trei persoane decedate se numără un bărbat în vârstă de 60 ani din judeţul Braşov, care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, fusese internat în data de 26 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, în acelaşi salon cu un pacient care revenise din Franţa.

Vezi si: Lovitură devastatoare pentru PNL: Bloomberg dezvăluie că România a livrat deja peste 90% din grâul prevăzut să fie exportat în afara UE .

În data de 3 aprilie, laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov a confirmat prezenţa virusului COVID-19, iar marţi, 7 aprilie, pacientul a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe, care este centru-suport pentru pacienţii COVID Braşov, având diagnosticul de pancreatită acută cu tendinţă de abcedare, pneumonie interstiţială şi insuficienţă respiratorie acută.

Bărbatul, care a decedat în data de 8 aprilie, mai avea şi alte afecţiuni, printre care diabet zaharat insulino-dependent, HTA şi ulcer gastric operat.

"Pacientul a venit în stare critică în spitalul nostru, iar decesul a survenit la câteva ore de la internare", a precizat Andras Nagy Robert.

Primul deces al unei persoane din judeţul Covasna diagnosticată cu COVID-19 a fost anunţat oficial pe 31 martie, fiind vorba despre o femeie de 77 ani, internată la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care suferea şi de mielită cervicală şi tetraplegie.

Joi au fost anunţate alte două decese survenite în urma complicaţiilor cauzate de coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 49 de ani, care suferise un transplant renal şi a fost internat la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe în data de 4 aprilie cu stare generală alterată şi o femeie de 78 ani internată pe data de 6 aprilie cu insuficienţă cardiacă şi respiratorie acută.

Fiica pacientei decedate este, la rândul ei, testată pozitiv pentru coronavirus, însă asimptomatică.

Conducerea spitalului a precizat că în judeţ mai sunt şi alte persoane diagnosticate cu COVID-19, care nu prezintă simptome sau au forme uşoare şi sunt izolate la domiciliu.

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii de Grupul de Comunicare Strategică, numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus în judeţul Covasna a ajuns la 79, faţă de 62 raportate joi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.