Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudățenia din domeniul construcțiilor: Au dispărut peste 20.000 de oameni din bilanţurile firmelor, în 2022, dar cifra de afaceri a explodat

Agora
constructii imobiliare

Peste 20.000 de oameni au dispărut din bilanţurile firmelor de construcţii în 2022. Cifra de afaceri totală a crescut însă cu 16%, până la 163 mld. lei, anunță Ziarul Financiar.

Domeniul construcţiilor înregistrează cele mai multe insolvenţe. În primul semestru din 2023 au apelat la această procedură 449 de companii.

Industria construcţiilor a ajuns să numere, la sfârşitul anului trecut, peste 92.000 de companii, cu o cifră de afaceri totală de 163 de miliarde de lei şi cu peste 423.000 de angajaţi, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi centralizate de ZF.

Faţă de anul precedent, doar cifra de afaceri este în creştere cu 16%, în vreme ce numărul de companii este mai mic cu 4% (minus 4.395 de firme), iar cel de angajaţi – cu 5%. Practic, peste 20.000 de oameni au dispărut din bilanţurile firmelor de construcţii în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.