Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudatul caz al suspendării scriitoarei Herta Muller din USR: 'Nu a fost niciodată membră'

Herta Müller

Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură pe 2009, ar fi fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România (USR) pentru neplata cotizaţiei. Informaţia a fost confirmată, pentru News.ro, de scriitorul Mircea Mihăieş, reprezentantul Filialei Timişoara în Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor. Preşedintele Filialei Timişoara susţine însă că scriitoarea de limbă germană originară din Banat nu a fost niciodată membră a USR.

"Nu e membră a Uniunii Scriitorilor", a declarat Cornel Ungureanu, preşedintele Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor, pentru STIRIPESURSE.RO. Întrebat despre informaţia potrivit căreia Herta Muller ar fi fost suspendată din USR, Ungureanu a răspuns: "Asta e o glumă proastă. Nu a fost niciodată membră a Uniunii Scriitorilor. A participat la cenaclurile filialei, dar membră a Uniunii Scriitorilor nu a fost."

Vezi şi: STUDIU îngrijorător: Cum te face internetul să fii mai expus unor boli

Cotizaţia pe care membrii Uniunii Scriitorilor din România trebuie să o plătească este de 150 de lei pe an.

Herta Müller s-a născut într-o familie de şvabi din Banat şi a emigrat în Germania în 1987, după ce legăturile ei cu studenţii şi scriitorii de limbă germană din Aktionsgruppe Banat au intrat în atenţia Securităţii. Mama scriitoarei a fost deportată într-un lagăr din Uniunea Sovietică, aflat în prezent pe teritoriul Ucrainei.

Herta Muller a debutat cu volumul "Niederungen" ("Ţinuturi joase"), care a apărut însă incomplet în ediţia din română din 1982. Comunitatea academică germană a nominalizat-o de două ori pentru Nobel şi i-a acordat premiul oraşului Berlin. Herta Müller a mai fost distinsă cu Premiul european pentru literatură "Prix Aristeion" şi cu Premiul internaţional pentru literatură IMPAC Dublin, pentru cartea "Animalul inimii", tradusă şi în limba română de editura Polirom, în 2006.

Vezi şi: În curând va înflori liliacul: Efectele terapeutice pe care nu le ştiai ale florilor de liliac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.