Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudatul sat din România care a ajuns să fie plin de orbi: cum s-a petrecut toată grozăvia

orbi

Un sat din România are foarte mulți cetățeni orbi. Asta cel puțin în acte, pentru că în realitate oamenii n-au nicio problemă medicală. Sătenii din Perieni, județul Iași, au găsit o doctoriță care le-a emis documente care să ateste că sunt orbi și acum încasează cu toții ajutor de handicap, asta deși sunt văzuți mergând pe stradă sau conducând mașini fără probleme.

Întreaga operațiune s-a făcut prin intermediul unei doctorițe din Iași, care între timp a decedat de canceer.

„Satul acesta este plin de orbi, dar ei, de fapt, văd mai bine ca mine. De 10 ani, de când stau în acest sat, am văzut acești oameni care au declarat că nu văd în toate ipostazele. Merg pe drum fără nicio problemă, se duc la bar și își cumpără alcool, că doar au de unde, iar unii chiar conduc. Au căruță, tractoare și mașini și toți îi știu că-s și vitezomani. Nu țin ei cont de nimic și se grăbesc să nu fie văzuți chiar de toți. A fost o doamnă și un domn de la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași, care i-a ajutat să-și facă toți acte, dar femeia a murit de cancer. Însă ei au pensie permanentă și nu se mai duc la nicio comisie. S-au asigurat, cum s-ar zice”, a mărturisit o femeie din Perieni, informează BZI.

În sat trăiesc batrâni care încasează lunar până la 9.000 de lei drepturi sociale, deoarece sunt câte două persoane care beneficiază atât de pensie de nevăzător permanent, cât şi de pensie de drept. Pensia de handicap pentru un nevăzător este de 2.050 de lei lunar.

„Domnii de acolo iau câte 90 de milioane (n.r. – lei vechi, echivalentul a 9.000 de lei). Ei au amândoi pensie de nevăzător și pensiile lor de drept, care-s mari. Se lăuda Rada într-o zi la magazin că are bani cât n-are tot satul. Dar, na, noi nu am avut bani și pile să dăm pe la doctori ca să ne asigurăm bătrânețea, cum a făcut ea”, a afirmat o altă săteancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.