Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Civilii terorizați de războiul din Ucraina ar putea scăpa: autoritățile anunță evacuări pe zece coridoare

Inquam Photos / Octav Ganea
ucraina lacrimi

Ucraina speră să evacueze sâmbătă civili prin zece coridoare umanitare din oraşe şi centre urbane aflate în prima linie a frontului cu forţele ruse, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, citată de Reuters. Un coridor a fost convenit pentru oraşul asediat Mariupol, deşi eforturile anterioare ale autorităţilor de a evacua civilii de acolo în cadrul unei încetări temporare a focului au eşuat de mai multe ori, ambele părţi dând vina una pe alta, conform Agerpres.

Citește și: Secretarul adjunct al NATO anunță că războiul va mai continua: răspuns la amenințările Rusiei pentru țările care trimit armament

Citește și: Patriarhul Kiril nu l-a convins! Papa Francisc izbucnește iar la adresa războiului: E un abuz pervers de putere

Un coridor umanitar pentru evacuări în regiunea Lugansk din Ucraina va fi deschis sâmbătă dimineaţă, a anunţat guvernatorul regional, Serhi Gaidai, pe Telegram. "S-a convenit asupra unui coridor umanitar, vom încerca să evacuăm oamenii şi să aducem mâncare astăzi. Un 'regim al tăcerii' a fost convenit pentru 19 martie, începând cu ora 09:00 (07:00 GMT)", a spus Gaidai.

În acelaşi timp, armata ucraineană a instituit restricţii de circulaţie pentru 38 de ore în oraşul Zaporojie, începând de sâmbătă, 14:00 GMT, până luni dimineaţă, a indicat primarul oraşului Anatoli Kurtiev.

"Să nu ieşiţi afară în acest timp!", le-a transmis el locuitorilor într-o postare online. Zaporojie, capitală regională, a devenit un important punct de tranzit pentru unii dintre cele 35.000 de persoane câte se estimează că au fugit din oraşul asediat Mariupol (sud-est). Biroul procurorului general ucrainean a declarat sâmbătă că 112 copii au fost ucişi până în prezent în războiul din Ucraina, iar 140 au fost răniţi, conform unei postări pe contul său de Telegram. Reuters nu a putut verifica imediat aceste informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.